1
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı kutlandı...

Ahi Evran Veli’yi anmak ve onun felsefesini yaşatmak gayesiyle Kırşehir’de düzenlenen 17’nci Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı sona erdi.  
 
Kırşehir'de gerçekleştirilen törenlere Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin, TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, yerel yöneticiler, milletvekilleri, Devlet eski Bakanı Prof. Dr. Ramazan Mirzaoğlu ve diğer davetliler katıldı.
 
                            
 
Ahilik ve Esnaf Bayramı kutlamaları kortej yürüyüşü ile başladı. Ahi Meydanı'nda yapılan Kayseri Mehter Takımı gösterilerinden sonra konuşmalara geçildi.
 
Ahi Meydanındaki törenlerin ardından il Kültür ve Turizm Müdürlüğü sergi salonunda Açık Cezaevi Müdürlüğünün hazırladığı "El Sanatları" sergisinin açılışı yapıldı.
 
Aşağıda Ahi Bayramı'ndan görüntüler...

                   Ardından BBbBBbBaaaVilayet

Ziyareti gerçAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaekleşti. Burada Valimiz sayın Selahattin jkjjHATİPOĞLU, Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Mustafa BUMİN, Adalet Bakanı Sayın Cemil ÇİÇEK ve T.B.M.M. Başkan Vekili Sayın Nevzat ilimizin tanıtım ve  sorunlarını içeren brifing sundu.                    şkanı Sayın Mustafa BUMİN, Adalet Bakanı Sayın Cemil ÇİÇEK ve T.B.M.M. Başkan Vekili Sayın Nevzat PAKDİL'e ilimizin tanıtım ve  sorunlarını içeren brifing sundu.                   

Ahi Meydanındaki törenlerin ardından il Kültür ve Turizm Müdürlüğü sergi salonunda  Açık Cezaevi Müdürlüğünün hazırladığı "El Sanatları" sergisinin açılışı yapıldı.

                   Ardından Vilayet Ziyareti gerçekleşti. Burada Valimiz sayın Selahattin HATİPOĞLU, Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Mustafa BUMİN, Adalet Bakanı Sayın Cemil ÇİÇEK ve T.B.M.M. Başkan Vekili Sayın Nevzat PAKDİL'e ilimizin tanıtım ve  sorunlarını içeren brifing sundu.                   


 

 

 

M. Duran Sönmez
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2004 Cuma 18:53:50
Güncelleme :18 Ekim 2004 Pazartesi 21:09:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?