22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Kale Höyük'ün çehresi değişecek

Kırşehir Belediyesi'nce hazırlanan projelerle, Tarihi Kale Höyük üzerinde ve çevresinde düzenleme yapılacak.

Tarihi Kale Höyük'ün yeniden düzenlenmesi ve Kırşehir'e örnek bir mekan kavuşturulması amacıyla, Nevşehir Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu ile belediye tarafından ortaklaşa çalışma başlatılırken, haftalık rutin toplantılarını Belediye Başkanı Halim Çakır'ın daveti üzerine Kırşehir'de gerçekleştiren Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu üyeleri, Kale Höyük üzerinde ve çevresinde incelemelerde bulundu.

Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı Halim Çakır ve Kurul üyeleri Prof Dr. Yüksel Dinçer, Doç. Dr. Bal Amir, Yrd. Doç. Dr. Sema Bilici, Yrd. Doç. Dr. Gülsüm Tanyeli, Yrd. Doç. Dr. Bora Ünsal, Araştırmacı Erhan Ertan ve Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Gökgül, Belediye İmar Müdürü Cafer Türkmenoğlu, Kent Konseyi Genel Sekreteri Adnan Yılmaz ile Belediye Eğitim ve Kültür Dairesi Müdürü Ekrem Öztürk katılırken, yaklaşık 3 saat süren toplantı sonunda Belediye Başkanı Halim Çakır ve Prof. Dr. Yüksel Dinçer tarafından ortaklaşa basın toplantısı düzenlendi.

Burada açıklama yapan Prof. Dr. Dinçer, Kırşehir Belediyesi'nin büyük bir duyarlılıkla hazırladığı Tarihi Kale Höyük Projesi'ni dikkatle incelediklerini belirtti. Prof. Dr. Dinçer, "Kale Höyük üzerinde belediye tarafından hazırlanan geniş ve açılımlı röleve projesi, oldukça dikkatimizi çekti. İleriki günlerde arkadaşlarımızla belediyenin son derece önem verdiği görsel çirkinliği de ortadan kaldırmaya yönelik bu iyi niyetli çabayı en üst seviyede değerlendireceğiz ve paylaşacağız" dedi.

Belediye Başkanı Halim Çakır ise Tarihi Kale Höyük'ün ihtişamlı bir hale getirilip, halkın hizmetine sunulacağını söyledi. Çakır, "Kırşehir Belediyesi olarak Tarihi Kale Höyük civarında ve üzerinde bir takım projeler hazırladık. Hazırlanan projeleri daha önce Kültür ve Turizm Bakanımız Atilla Koç'a da sunduk. Projelerimiz oldukça beğeni gördü ve bu konuda son olarak Nevşehir Tabiat Varlıkları Kurulu üyeleri, davetimiz üzerine Kırşehir'de bir toplantı gerçekleştirdiler.

Yine kurul üyeleri ve belediye ekiplerimiz, Kale üzerinde ve çevresinde detaylı bir inceleme gezisi yaparak, projeleri yerinde gördüler. İnşallah yakın zamanda gerek Kültür ve Turizm Bakanlığı gerekse Tabiat Varlıkları Kurulu ile ortaklaşa yapacağımız çalışmalarla Tarihi Kale Höyük'ü yeniden restore ederek, kentimize güzel bir miras bırakacağız. Bu konuda duyarlı davranarak Kırşehir'e kadar gelip, projelerimizi yerinde inceleyen kurul üyelerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2005 Cumartesi 15:52:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?