6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

12 ilde 'Ahtapot' operasyonu

Konya polisinin 12 ilde düzenlediği yolsuzluk operasyonunda, 130 milyon YTL vurgun yaptığı iddia edilen aralarında devlet memurlarının da bulunduğu 60'a yakın şüpheli gözaltına alındı.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi'nin (KOM) yaklaşık 15 aydır yaptığı araştırma sonucunda, 12 ayrı şirket üzerinden Y.Ç.'nin liderliğini yaptığı yolsuzluk ve kaçakçılık şebekesi belirlendi.

Bugün sabah erken saatlerde harekete geçen polis, Konya başta olmak üzere, Antalya, İstanbul, Mersin, Ankara, Kayseri, Adıyaman, Gaziantep, Kırşehir, Yalova, Kütahya, Nevşehir ve 3 ayrı ilçeye "Ahtapot" adlı operasyon düzenledi. Operasyonda Konya'dan 40'a yakın, diğer illerden ise 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler Konya Numune Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildikten sonra KOM şubesine götürüldü.

DEVLET KURUMLARINA KAÇAK AKARYAKIT VERMİŞLER

Polis, gözaltına alınan yolsuzluk ve kaçakçılık şebekesinin 12 ayrı şirket kurduğunu, bu şirketlerle ihaleye fesat karıştırarak, yakıt ihalelerini aldıklarını belirledi. İddiaya göre, yakıt ihalesini aldıktan sonra okullara kaçak, kalitesiz akaryakıt veren şebekenin aynı zamanda okul ve yurtlara aldıkları ihalenin yarı oranında yakıt verdikleri tespit edildi. Polis, Milli Eğitim, İl Özel İdare ve Sosyal Hizmetlerde görevli 14 memuru da operasyon kapsamında gözaltına aldı.

Kalitesiz akaryakıtları okul ve yurtlara veren şebekenin, belirlenen oranlardan daha az yakıt verdiği ve bu şekilde öğrencileri soğukta bıraktığı da iddia ediliyor. Operasyonda çok sayıda gözaltı olmasının yanı sıra, şirketlere ait 7 milyon YTL'ye de el konulduğu, devam eden operasyon kapsamında gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 11:00:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?