7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Trafik canavarına bir kurban daha!

Konya'da bir otomobille çarpışarak kontrolden çıkan kamyonet, orta refüjde karşıdan karşıya geçmek için bekleyen 2 çocuğa çaptı. Kazada çocuklardan biri hayatını kaybetti, diğeri de yaralandı.

Kaza, merkez Selçuklu ilçesi Mehmet Akif Mahallesi Zenbilli Caddesi ile Tebliğ Sokak'ın birleştiği kavşakta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Zembilli Caddesi'nden gelen Ömer D. (28) idaresindeki 42 SE 872 plakalı otomobil ile karşı istikametten gelen Ali K. (40) yönetimindeki 42 ZG 446 plakalı kamyonet kavşakta çarpıştı.

Kontrolden çıkan kamyonet, orta refüjde karşıdan karşıya geçmek için bekleyen Ahmet Furkan Kar (14) ile Oğuzhan Oymak'a (13) çarptı. Kazada ilköğretim son sınıf öğrencisi Ahmet Furkan Kar olay yerinde hayatını kaybederken, Oğuzhan Oymak ağır yaralandı. Oymak, ambulansla Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili her iki araç sürücüsü de gözaltına alındı.

Kazanın ardından polis olay yerinde güvenlik tedbiri alırken, hayatını kaybeden Ahmet Furkan Kar'ın annesi Fatma Kar olay yerine geldi.

Yakınları tarafından teselli edilmeye çalışılan acılı anne feryat ederek, güvenlik bandının kenarında duran polislerin arasından ölen oğlunun cesedine son kez uzaktan baktı.

Ahmet Furkan Kar'ın sınıfının en çalışkan öğrencisi olduğu öğrenildi. Akşemsettin İlköğretim Okulu 8/A sınıfında öğrenimini sürdüren ve yarıyıl tatilinde sürekli ders çalıştığı öğrenilen Kar'ın, sınavı kazanarak Anadolu Öğretmen Lisesi'nde eğitimine devam etmek ve ileride öğretmen olmak istediği öğrenildi. Öğretmenleri, Ahmet Furkan'ın çok ders çalıştığını ve hayalleri olduğunu belirterek, "Bunun yanı sıra spora da düşkündü. Futbolu severdi ve okulun futbol takımında mutlaka yer alırdı" dediler.

 

iha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2008 Salı 17:29:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?