6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Şantiyenin kalorifer kazanı patladı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bir inşaat firmasının şantiyesinin idari binasındaki kalorifer kazanının patlaması sonucu çıkan yangında, mutfak tüpü patladı.

Prefabrik binanın zamanında tahliye edilmesi sonunu, ölen ya da yaralanan olmadı.

İlçeye bağlı Gölkaşı köyü yakınlarında, Kıreli Sulama Projesi'nin yapımını üstlenen bir inşaat firmasına ait prefabrik şantiye binasının bitişiğindeki, dış cephesi tuğla ile örülü kazan dairesinden dumanlar yükselmeye başladı.

Şantiyeye de dolan dumanın fark edilmesi üzerine tedbir olarak binadakiler dışarı çıkarıldı. Bir süre sonra kalorifer kazanının patlaması sonucu, şantiye binasında yangın çıktı. Ardından, şantiyenin mutfak bölümündeki 2'den fazla mutfak tüpü art arda patladı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, olası patlamalar nedeniyle yangına önce müdahale edemedi. Bölgeye gönderilen bir greyder, prefabrik binayı ve kazan dairesini kürüyerek yangını söndürmeye çalıştı. İtfaiye ekiplerinin de müdahalesiyle yangın, yakınlardaki diğer şantiye binalarına sıçramadan söndürüldü.

Firmanın Genel Müdürü Göral Göğebakan, içinde fotokopi makinesi ve bilgisayarların bulunduğu, idari hizmet binası olarak kullandıkları prefabrik binadaki yangının, kömürle çalıştırılan kalorifer kazanının patlaması sonucu çıktığını söyledi.

Binanın yoğun dumanla kaplanması üzerine kendilerini dışarıya attıklarını ifade eden Göğebakan, “Kış mevsimi nedeniyle şantiye tam olarak faaliyette değildi. Peş peşe 4 kez patlama oldu, ardından bina alevler içinde kaldı. Muhasebeci arkadaşım ile hemen dışarı çıktığımız için içeride kimse yoktu. Sadece maddi hasar olması tesellimiz” diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2008 Çarşamba 14:02:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
güven daşdemir IP: 88.227.107.xxx Tarih : 4.04.2008 22:45:25

öncelikle olaydan dolayı bütün çalışanlara geçmiş olsun.şirketin genel müdürü sayın göral göğebakan bayburt barajı projesinde şatiye şefimizdi.kendisi çok başarılı ve bi o kadarda özverili bir insandır.kendisine meslek hayatında başarılar tekrar geçmiş olsun.