4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

6 TIR yola çıkacak

Konya Büyükşehir Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa düzenledikleri kampanyayla savaş bölgesi Lübnan'a, 5 TIR gıda, 1 TIR da tıbbi malzeme yardımı gönderildi. 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) önderliğinde, sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla toplanan 6 TIR'lık yardım malzemesi, Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle Lübnan'a doğru yola çıktı. Törene katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Lübnan'da, Filistin'de ve Ortadoğu'da büyük bir zulmün yaşandığını ifade ederek, "Buralarda kan var, gözyaşı var, ızdırap var. İnsanların hem toprakları işgal ediliyor, hem de çocuklarını, analarını, babalarını, hatta topyekün ailelerini kaybettikleri günler yaşıyoruz. İnsanlığın da bunu izlemekte olduğunu görüyoruz. Oysa erdemli insanların, duyarlı insanların, insana insan olduğu için değer verenlerin gücü yettiğince bir şeyler yapması gerekiyor. Bir şeyler yapılmalı, bazı adımlar atılmalı ve bu göz yaşı durdurulmalı. Bu kan durdurulmalı, bu zulüm sona erdirilmeli" dedi. 

Konya'nın yardımsever bir şehir olduğunun altını çizen Başkan Akyürek, "Konya bunu Bosna'da gösterdi. Bunu Endonezya depreminde gösterdi, Pakistan depreminde gösterdi. Şimdi de Lübnan'daki hadiselerde üzerine düşeni yapıyor. Şuan da 6 TIR yola çıkacak. 1 TIR tıbbi malzemeden, 5 TIR ise gıda malzemesinden oluşuyor. Sivil toplum kuruluşlarımızın, hayırsever işadamlarımızın katkıları oldu. Herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Selçuk Öztürk ise gönderilen yardımın sembolik olduğunu ancak bu yardımla hangi tarafta olduklarını gösterdiklerini belirtti. Lübnan'a gidecek olan yardım malzemelerini taşıyan 6 TIR, Konya İl Müftü Vekili Mustafa Çoban'ın dualarının ardından yola çıktı. TIR'ların yarın Lübnan'da olması bekleniyor.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2006 Salı 10:54:46
Güncelleme :17 Ağustos 2006 Perşembe 10:53:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muhtar özdamar IP: 88.224.243.xxx Tarih : 11.08.2006 14:39:16
bu yardımı düşünüp toplayanlardan allah razı olsun bizim konyalılar için gurur ve onur verici bir davranıştır.ALLAHIM DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN.BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIM SONSUZ TEŞEKKÜRLER ALLAHIM YOLUNU AÇIK ETSİN