4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Açık liselere davet

Tüm Meslek Lisesi Mezunları Ortak Platformu üyeleri, meslek lisesi mezunlarını açık öğretim lisesi diploması almaya davet etti.

Konya Gazeteciler Cemiyetinde Platform üyeleri adına basın açıklaması yapan Ticaret Lisesi Mezunları Derneği Konya Şube Başkanı Vehbi Çağlar, bütün bir orta öğretimin üniversiteyi kazanmaya bağlı olduğu için çocukların yarış atı gibi çalıştıklarını dile getirdi.

Çağlar, "Türkiye'nin en önemli kaynağı, bu her yıl liseyi bitirip ne yapacağını düşünen ve çoğunluğu üniversite dışında kalan gençlerdir. Bunların mesleki yönlendirmeleri, aileler eliyle değil, okullar tarafından rehber ve uzman kişilerce gençlerin bilgi ve becerilerine göre değerlendirilirse, bu durum ülke kalkınmasını derinden etkiler" dedi.

Meslek lisesi mezunlarının uzun zamandır haksız uygulamalara maruz kaldığını ifade eden Vehbi Çağlar, "Artık meslek lisesi son sınıf öğrencileri veya mezunları dilerlerse açık liseye başvurarak, lise diploması alabilecekler. Katsayı adaletsizliği sebebiyle istedikleri üniversiteye gidemeyen meslek lisesi mezunları, diğer genel lise mezunları ile eşit şartlarda ÖSS'ye girebilecek. Biz, meslek lisesi mezunu öğrencilerimizi açık öğretim lisesine kayıt olmaya ve buradan diploma almaya davet ediyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2006 Perşembe 17:21:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?