4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Bahçe duvarında sigara içmeye ceza!

Konya'da, Polis Kız ve Erkek Öğrenci Yurdu'nun yakınındaki evlerinin bahçe duvarına oturarak sigara içen 5 erkek üniversite öğrencisine, Kabahatler Kanunu'na göre 58'er YTL ceza yazıldı. Cezalara yapılan itirazlardan biri kabul edildi, diğeri ise reddedildi.

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi H.A. (24), AA muhabirine, yaklaşık 1,5 ay önce, üniversite öğrencisi arkadaşları H.G, M.K, F.K, M.B. ile Binkonutlar Polis Kız ve Erkek Öğrenci Yurdu yakınındaki evlerinin bahçe duvarına oturup sohbet ettiklerini söyledi.

Yaklaşık 20 yıldır aynı mahallede oturdukları arkadaşlarıyla boş zamanlarında aynı yerde bir araya gelip sohbet ettiklerini ifade eden H.A, o gün de duvarın üzerine oturmuş sigara içerken, polis ekibinin geldiğini ve “burada oturamayacakları” yönünde uyarıldıklarını söyledi.

“Burada oturmak yasak” diyen polis memuruna, “Burası bizim evimizin bahçe duvarı, hangi kanuna göre burada oturmak yasak” diye karşılık verdiklerini ifade eden H.A, yaşananları şöyle anlattı:

“Cumhuriyet Polis Merkezine gelmemizi istediler. Burada, hakkımızda şikayet olduğunu, Kabahatler Kanunu hükümlerine göre ceza yazılacağını söyleyen polis amirine, 'çevreye rahatsızlık vermemiz mümkün değil, kendi bahçe duvarımızda oturuyoruz' dedik ancak, alaycı tavırlarla karşılaştık. Amir, 'Kabahatler Kanununa göre devlet bu yetkiyi bana verdi, ben size bir şekilde ceza yazarım. Gidin itirazınızı yine yapın ancak, bugüne kadar bu yöndeki itirazı kabul görmüş kimse olmadı' dedi.”

Kendisine ve 4 arkadaşına 58'er YTL ceza yazılmasının ardından, 7 günlük itiraz süresi içinde Konya Sulh Ceza Mahkemesi'ne dilekçeyle başvurarak haklarında yazılan bu cezaya itiraz ettiklerini bildiren H.A, “Hakimin evrak üzerinden yaptığı inceleme sonunda benim yaptığım başvuruyla ilgili, 'itirazın kabulü, idari para cezasının iptali' yönünde karar verildi. Karar kısa süre önce bana tebliğ edildi” dedi.

H.A, kendisiyle birlikte dilekçe veren bir arkadaşının itirazının ise başka bir hakim tarafından reddedildiğini; diğer 3 öğrencinin başvurularının ise henüz sonuçlanmadığını söyledi.

AA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 13:19:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?