4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Beyşehir'de Lokanta ve kafelere denetim

Konya'nın Beyşehir İlçe Tarım Müdürlüğü'nün işyeri denetimleri sürüyor. 

Belde ve köylerde gıda ürünü satışı ve imalatı yapan işyerlerine yönelik denetim ve kontrollerini sürdüren Tarım İlçe Müdürlüğü denetmenleri, işyerlerinde tespit ettiği eksiklikleri bildirdikten sonra giderilmesi için süre verip, daha sonra yeniden kontrol ediyor. Eksiklerini gidermeyen ya da gidermemekte ısrar eden işyeri sahiplerine cezai işlem uygulayan denetmenler, buna rağmen aynı eksiklerin devam etmesi halinde işyeri kapatma cezası verebiliyor. 

Beyşehir'de gıda sektöründeki çeşitli işyerlerini bugüne kadar denetleyen görevliler, bugün de kent merkezinde faaliyet gösteren lokanta ve kafe işletmelerini denetledi. Denetmenler, lokantaların mutfaklarına girip çalışma şartlarını yerinde incelerken, çalışanların hijyenik kurallara uyup uymadığını da kontrol etti. Ayrıca, işyeri çalışanlarının portör muayene kartı olup olmadığını da kontrol eden denetmenler, lokanta ve kafelerce işyerlerinde bulundurulan gıdaların son kullanma tarihlerini de inceledi. 

Tarım İlçe Müdürü Nurettin Karşıyaka, benzer denetimlerin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini belirterek, "Denetimlere başladıktan sonra özellikle halk sağlığını ilgilendiren konularda önemli mesafeler kat ettik. Özellikle gıda imalatı yapılan işyerlerinde istenen şartların büyük bölümü yerine getirilmeye başlandı" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2006 Cuma 19:13:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?