4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Bulat operasyonunda sona doğru

Konya'da, terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen "Bulat" operasyonunda gözaltına alınan aralarında Demokratik Toplum Partisi (DTP) İl Başkanı ile çok sayıda üniversite öğrencisinin de bulunduğu 7'si kadın 26 kişi, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. 

Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri, 9 ay süren takibin ardından 25 Mayıs 2007 tarihinde terör örgütü PKK'nın üniversiteli genç yapılanmasından oldukları belirtilen kişilere yönelik Konyalı şehit Uzman Çavuş Bayram Bulat'ın anısına "Bulat" operasyonu düzenlendi.

Operasyonda aralarında DTP Konya İl Başkanı Muzaffer Küçükyıldız ile birlikte çok sayıda üniversite öğrencisinin de bulunduğu 26 kişi gözaltına alınmıştı. TEM'deki dördüncü günün ardından sorguları tamamlanan şüpheliler, sabah saatlerinde son kez sağlık kontrolü için Konya Numune Hastanesi'ne getirildi. 

Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, geniş güvenlik önlemleri altında Konya Adliyesi'ne sevk edildi. DTP Konya İl Başkanı Muzaffer Küçükyıldız'ın, daha önce terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'a "sayın" ifadesini kullandığı gerekçesiyle defalarca gözaltına alındığı ve çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi. 

Öte yandan DTP Konya İl Başkanı Muzaffer Küçükyıldız'ın, parti binasında beraberindeki 5 kişiyle terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutladığı ve PKK'yı övücü faaliyetlerinde bulunduğu iddia edilmişti.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2007 Pazartesi 11:47:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?