4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Danimarka gazetelerine tepki

Danimarka gazetelerinde yayımlanan Hazreti Muhammed ile ilgili karikatürlere tepki sürüyor. Memur-Sen Konya Şube Başkanı Servet Buzcu, yapılan olayı kınayarak tüm İslam alemini ekonomik boykota çağırdı.

Sendika binasında bir basın toplantısı düzenleyen Memur-Sen Konya Şube Başkanı Servet Buzcu, Danimarka'da bir gazetede yayımlanan Hazreti Muhammed karikatürlerine İslam aleminden gelen tepkinin çok cılız kaldığını ve geç kalındığını belirtti.

Buzcu, "Sözde medeni Avrupa ülkelerine, özellikle meseleye hükümet düzeyinde sahip çıkan Danimarka'ya anladığı dilden cevap verilmesi gerekir. Şu an elimizde en etkin silah olarak bulunan ekonomik boykotun başta Danimarka olmak üzere Almanya, Fransa ve Norveç'e tüm İslam dünyasınca uygulanmasını bekliyoruz. Bu ülkelerin ürettiği malları, gerekenler yapılana kadar satın almayarak tepkimizi gösterelim" dedi.

Yapılanların ince hesap oyunları olduğunu da dile getiren Buzcu, "Bu oyuna alet olmayalım. AB'ye girmemizi istemeyenlerin ekmeğine yağ sürecek şeylerden kaçınalım. Yahudi düşmanı olarak suçlanmaktan korkan Avrupa basını, İslam'ın karikatürize edilmesine gelince ifade özgürlüğünün arkasına sığınıyor. Bu çifte standarda gereken cevabı biz vereceğiz. Kutsal değerlerimize yapılan bu saldırıya sessiz kalamayız. Tüm halkımızı bu ülkelerin mallarını boykot etmeye çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2006 Cuma 14:48:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?