4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Donmaktan polisler sayesinde kurtuldu

Konya'da dondurucu soğukta köprü altında yaşayan ve üzerine örttüğü naylonla ısınmaya çalışan 60 yaşındaki şahsa polis sahip çıktı. Karakolda karnı doyurulduktan sonra hastanede sağlık kontrolünden geçirilen şahıs, kendisine sahip çıkan polislerin uzun uğraşları sonucunda erkek sığınma evine yerleştirildi.

Polis ekipleri, dün saat 23.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Sanayi tramvay durağı yakınında bulunan köprünün altında bir kişinin yattığı ihbarını aldı. Bunun üzerine köprü altında arama yapan asayiş ekibi, Recep Kaya (60) adındaki şahsı naylon altında uyurken buldu. Dondurucu soğukta bez parçalarından yaptığı yatağında uyuyan ve üzerine örttüğü naylonla soğuktan korunmaya çalışan Recep Kaya'ya polisler sahip çıktı. Cep telefonuyla aradıkları amirlerine konu hakkında bilgi veren polis memurları, Kaya'yı uygun bir yere yerleştirmek için çözüm yolu aradı. Polisin kendisine uzattığı sigarayı yakan Recep Kaya, teki olmayan eldivenini eline geçirerek ısınmaya çalıştı. Ailesinin olmadığını ve karnını vatandaşların verdiği yiyeceklerle doyurduğunu belirten Recep Kaya, uzun zamandır köprünün altında yaşadığını söyledi.

Recep Kaya'ya yardımcı olmakta kararlı olan polislere, dakikalarca süren telefon trafiğinin ardından uygun yerin bulunduğu haberi geldi. Polis aracına bindirilerek Özalkent Polis Merkezi'ne götürülen Recep Kaya'ya poğaça ve çay ikram edilerek karnı doyuruldu. Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Recep Kaya, gerekli evrakların tamamlanmasının ardından Şefkat-Der Erkek Sığınma Evi'ne götürüldü. Sığınma evi sorumlusu Ahmet Ağırdıcı, Recep Kaya'ya gereken ilgiyi göstereceklerini söyleyerek, banyo yaptırdıktan sonra kendisine yeni giysiler verileceğini belirtti. Sıcak bir ortamın mutluluğu yüzüne yansıyan Recep Kaya, kendisine yardımcı olan polislere teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2007 Cuma 10:28:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?