4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Girip falan dinlemediler

Konya'da, kuş gribi hastalığı sonrası satış yapamayan bir büfe sahibi, ücretsiz tavuk döner dağıttı. Yoğun ilgi ile karşılaşılan dağıtımda tavuk eti tüketen vatandaşlar, kuş gribi hastalığına inanmadıklarını söyledi.

Konya'nın merkez Karatay İlçesi'ndeki bir büfede, ücretsiz ekmek arası tavuk döner dağıtıldı. 50 kilogram tavuk etinin tüketildiği dağıtıma vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Ücretsiz dağıtılan tavuk dönerden yiyenler, kuş gribi hastalığına inanmadıklarını söyledi. Hastalığın kasıtlı olarak çıkarıldığını ileri süren bazı vatandaşlar ise bir kez daha tavuk döner alarak yedi.

Dağıtım sırasında konuşan Konya Yumurta Üreticileri Birliği Konya Şube Başkanı Hasan Konya, yanlış düşüncelerin ve tedirginliklerin artık kalmadığını, vatandaşların rahatlıkla tavuk eti ve yumurta tüketebileceğini belirtti.

Kuş gribi hastalığına karşı Tarım ve Köyişleri ile Sağlık Bakanlığı'nın gerekli tedbirleri aldığını hatırlatan Hasan Konya, entegre tesislerdeki markalı ürünlerin rahatlıkla kullanılabileceğini ifade ederek, "Sigara içenler paketlerin üzerinde yazan 'Sağlığa zararlıdır, öldürür' yazılarını okumalarına rağmen içmeye devam ediyor. Bizim ürünlerimizde bu şekilde bir sıkıntı yok. Rahatlıkla tavuk etini ve yumurtayı pişirerek yiyebilirsiniz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 15:25:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?