3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Hayvanat Bahçesi'nde kuş gribi önlemleri

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Hayvanat Bahçesi'nde kuş gribine yönelik önlemler aldıklarını söyledi.

Türkiye'nin gündemindeki kuş gribi vakasına Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde rastlanmadığının altını çizen Başkan Hançerli, "Hastalık Konya sınırları içerisinde görülmemekle beraber, belediye veterinerlerimiz, çeşitli kanatlı hayvanların bulunduğu kafesleri her gün ilaçlamakta, diğer taraftan hayvanlar üzerinde inceleme yapmaktadır. Ayrıca kafesler naylon muşamba ile kapatılarak dış etkenlere karşı da koruma altına alınmıştır" dedi.

Başkan Hançerli, 10 bin metrekare alana sahip olan hayvanat bahçesinin halkın yoğun ilgisi ve talebi karşısında yeni düzenlemeyle 15 bin metrekareye çıkarılacağını kaydederek, "Bünyesinde 68 tür ve 402 hayvanı barındıran hayvanat bahçesinde vahşi doğada yaşam sürdüren timsah ve yılan türünde hayvanlar için hazırlıklar başladı. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Bengal kaplanı ve ayının yerleri genişletilerek eşlerine kavuşturulacak ve hayvan sayısı arttırılacak" şeklinde konuştu.

1
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2006 Perşembe 18:45:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?