4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Herşey Bennan için

Konya'da, ilk çocuğunun doğumunun ardından geçirdiği rahatsızlık sonrası 18 yılda 12 kez düşük yapan kadın, gebeliği boyunca doktor kontrolünde tedavi edilerek 13. gebeliğinde kız çocuğu sahibi oldu.
20 yıllık evli Mehmet (43) ve Ayşe Duran (39) çifti şu an 18 yaşında olan ilk çocukları Abdullah dünyaya geldikten sonra ikinci bebek için uzun yıllar beklemek zorunda kaldı. İlk doğum sonrası rahatsızlanan anne Ayşe Duran, 18 yılda 12 kez gebe kaldı ancak bütün gebeliklerinde düşük yaptı. Çeşitli sağlık kuruluşlarına giden Duran çifti, annenin hastalığının belirlenememesi üzerine tedavi için sonuç alamadı. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne 13. gebeliğinde başvuran Ayşe Duran, Opr. Dr. Necati Özçimen ve Opr. Dr. Ali Sami Gürbüz tarafından 38 hafta süren bir tedaviye alındı. Tedavi sonrası geçtiğimiz pazar günü sezaryenle doğum yapan anne, 3 kilo 200 gram ağırlığında kız bebek dünyaya getirdi.
Anne ve bebeğin sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Opr. Dr. Özçimen ve Gürbüz, gebelikte erken düşüklere neden olan 'Trombofili' adı verilen kanda pıhtılaşma hastalığına yakalanan Duran'ın tedavi edildiğini kaydederek, "Tedavisinde pıhtılaşmayı önleyici ve bebeğe zarar vermeyen ilaçlar kullanıldı. Tedavi gebeliğin başlangıcından doğum sonrası 6. haftaya kadar devam etmekte. Anne ve bebek yakın takibe alınıyor" şeklinde konuştu.
Hastaneye geldiğinde yine düşük yapma korkusu yaşadığını ifade eden anne Ayşe Duran, parmakla gösterilecek kadar güzel anlamına gelen 'Bennan' ismini verdikleri kız bebeğinin dünyaya geldiğini söyledi. Anne Duran, "18 yıl sonra ikinci kez bu mutluluğu tattım. Doktorlar olmasaydı bu bebeğimde düşük olacak ve kaybedecektim. Şimdi çok mutluyum bir evladım daha oldu" dedi.
Selçuk Üniversitesi Kimya Bölümü öğrencisi 18 yaşındaki ağabey Abdullah Duran ise, "Bugüne kadar hep evde yalnızdım, şimdi bir kardeşim var ve çok mutluyum" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2007 Salı 13:47:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?