6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Hırsızların en kolay banka soygunu!

KONYA'nın Beyşehir İlçesi'ndeki Ziraat Bankası Şubesi akıl almaz bir unutkanlığın ardından soyuldu. Çalışanlar öğle yemeği için bankadan ayrılırken kapıları kilitlemeyi unutunca içeri giren hırsızlar, 5 bin 900 Dolar, 11 bin 500 Euro, 4 bin 200 Sterlini, 2 bin Norveç Kronu ve 883 YTL'yi çalıp ortadan kayboldu.

Hırsızlık olayı, bugün öğlen saatlerinde meydana geldi. Antalya Caddesi üzerinde bulunan Ziraat Bankası Şubesi'nin personeli, saat 12.30'da öğle yemeği için şubeden ayrıldı. İddiaya göre, çalışanlar şubenin kapılarını kilitlemedi ve alarmı devreye sokmadı. Güvenlik kamerası sistemi de bulunmayan banka şubesi, kapıları açık bir halde personel tarafından tamamen bolaştıldı. Kimliğinin açıklanmasını istemeyen bir banka çalışanı ardından meydana gelenleri şöyle anlattı:

“Öğle yemeği için tüm çalışanlar şubeden çıktık. Genelde güvenlik görevlileri kapıyı kilitlerdi. Ancak onlar da kapıları kilitlememiş. Hemen dönüleceği için alarm da devreye sokulmamış. Yemek tatili sonrası şubeye döndüğümüzde içerisini dolu gördük. Çok sayıda kişi şubeye girkmiş sıra oluşturmuş ve sıra bekliyordu. Şaşırdık. Hemen kasaları kontrol ettik. Ancak, kambiyo bölümündeki çekmeceli kasa yoktu. Hemen polise haber verdik.”

Olay yerine gelen polis ekibi, parmak izi incelemesi yaptı. Polis, bankanın kapısında zorlama olmadığını da tesbit etti. Banka yetkilileri kasadaki, 5 bin 900 Dolar, 11 bin 500 Euro, 4 bin 200 Sterlini, 2 bin Norveç Kronu ve 883 YTL'nin çalındığını belirledi. Polis, hırsızlıkla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

 

Ajanslar
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2008 Çarşamba 15:40:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?