4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Hızlı tren projesi start alıyor

Ankara-Konya Hızlı Tren Projesi'nin temeli, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katılımıyla 8 Temmuzda Konya'da atılacak.

TCDD Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, proje kapsamında, Polatlı'dan başlayarak Güneye doğru inen çift hatlı, elektrikli ve sinyalli yeni bir demiryolu inşa edilecek. 

Toplam 306 kilometre uzunluğunda olacak hattın, 94 kilometrelik kesimi Ankara-Polatlı arasında halen inşaatı devam etmekte olan Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi'nde yer alıyor.

Alt yapısı iki kesimli olarak gerçekleştirilecek projenin, 2 kesiminin alt yapı işleri ihale edilirken, Kamu İhale Kurumu tarafından iptal edilen 1. kesiminin ihalesi 7 Ağustosta yeniden yapılacak. 

Ankara-Konya arasında yapılan hızlı tren hattının üst yapı ve elektromekanik sistemlerinin ise ayrıca ihale edilmek suretiyle ihale veya ppp yöntemine göre yapılması planlanıyor.

Proje hayata geçtiğinde, Eskişehir-Afyonkarahisar üzerinden sağlanan tren bağlantısıyla 10 saat 30 dakika süren Ankara-Konya arasındaki seyahat süresi 1 saat 15 dakikaya, 12 saat 25 dakika süren İstanbul-Konya arasındaki seyahat süresi de 3 saat 30 dakikaya düşürülecek.

Toplam maliyeti, 5 tren seti dahil olmak üzere, 562 milyon dolar olan proje bittiğinde, Ankara-Konya ve İstanbul-Konya hatlarında yılda 700 biner yolcu taşınması hedefleniyor.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katılacağı 8 Temmuzda Konya Garında düzenlenecek temel atma töreni sonrasında ayrıca sanatçı Ebru Yaşar bir konser verecek.
AA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2006 Çarşamba 17:35:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?