3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Hotar Göksel'den açıklama

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel, Malatya Çocuk Yuvası ve başka yurtlarda yaşanan olaylar sonrası yetiştirme yurtlarında koğuş tipi yerine sevgi evleri gibi projeler başlattıklarını söyledi.

AKP tarafından düzenlenen Özürlüler Yasası Bilgi Yarışması İç Anadolu Bölge seçmeleri için Konya'ya gelen Nükhet Hotar Göksel, özürlülere ayrı bir önem verdiklerini belirterek, "Bunun en önemli göstergesi çıkardığımız özürlüler yasasıdır. Bu yasa ile özellikle özürlülerin istihdamı konusunda önemli adımlar atıldı. Bu yıl 29 bin iş başvurusunun 26 bini kamuda yada özel sektörde işe başlatıldı ve bu rakam giderek artmaya devam ediyor. Ayrıca eğitim ve sosyal haklar konusunda da kolaylıklar sağladık. Nasıl insanlar arasında dil, din, ırk ayırımı yapılamayacağı gibi özürlü, özürsüz ayırımı da yapılamayacak" dedi.

Malatya ve başka illerdeki yetiştirme yurtlarında yaşanan olaylara da değinen Göksel, "Buralarda yaşananlar gerçekten hepimizi üzdü. Hükümet olarak yetiştirme yurtlarındaki koğuş sistemini değiştirme ve daha ailevi bir ortamda yetişmeleri için 'Gökkuşağı ve Sevgi Evleri' gibi projeler başlattık. Bu projeler sayesinde buralarda kalan çocuklarımız daha ailevi bir ortamda yetişme şansı bulacak. Şu ana kadar 17 tane Sevgi Evi'nin yapımı Malatyalı işadamları tarafından üstlenildi. Ayrıca insanların gerek yetiştirme yurtlarını, gerekse huzur evlerini daha çok ziyaret etmeleri için çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.

Son aylarda yaşanan terör olaylarının birçok ülkede yaşandığını belirten Göksel, "Ne zaman ülkemizde gidişat iyi olmaya başlasa birileri bunu bozmak için elinden geleni yapıyor. Biz bu olaylara ne mala, ne de masum sivillere zarar gelmeden insancıl çözümler üretme peşindeyiz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2006 Cumartesi 19:25:58
Güncelleme :12 Nisan 2006 Çarşamba 19:22:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?