6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

İkinci çocuğunu otomobilde doğurdu

Konya'da ikinci çocuğuna hamile olan bir kadın, otomobille götürüldüğü hastaneden başka bir hastaneye gönderilince yolda doğum yaptı.

Edinilen bilgiye göre, Konya'nın Altınekin ilçesi Ölmez Mahallesi'nde oturan Sami Yıldırım (32), ikinci çocuğuna hamile kalan eşi Seyhan Yıldırım'ın (31) gece saatlerinde doğum sancılarının başlaması üzere otomobili olan komşusundan yardım istedi. Doğum sancıları artan Seyhan, eşinin de yardımıyla komşusu Kamil Tunç'a (41) ait 34 ULE 32 plakalı otomobille Altınekin Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada doğum ünitesinin bulunmaması üzerine Seyhan Yıldırım, Konya'ya sevk edildi. Seyhan Yıldırım, ambulans yerine otomobille Konya'ya götürüldüğü sırada, Ankara Yolu Taş Ocakları civarında otomobilin içinde doğum yaptı. Seyhan Yıldırım, yakınlarının da yardımıyla bir erkek çocuğu dünyaya getirirken, bebeğin göbek bağı da otomobilde kesildi.

Dünyaya gelen bebeğin sağlığından endişe eden yakınları, 112 Acil Yardım hattını arayarak yardım istedi. Anne ve yeni doğan bebeği, kısa sürede bölgeye giden ambulans tarafından Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı. Sedyeye oturtulan anne Seyhan Yıldırım, kucağına aldığı bebeğinin üstünü üşümesin diye battaniyeyle örtü. Tedavi altına alınan anne ve kuvöze konulan bebeğin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Otomobil sahibi Kamil Tunç, daha öncede bir komşusunu hastaneye götürdüğü sırada yolda doğum gerçekleştiğini, şimdiki komşusuyla birlikte ikinci kez otomobilinde doğum olayının gerçekleştiğini söyledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2008 Cuma 12:05:43
Güncelleme :4 Ocak 2008 Cuma 12:06:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?