4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Karayolları'na zarar veriyorlar

Konya'da, Karayolları 36'ncı Şube Şefliği sorumluluk mıntıkasında yeralan Beyşehir-Konya, Beyşehir-Isparta, Beyşehir-Seydişehir-Antalya karayollarında, trafik akışını ve güvenliğini sağlayan “tehlike uyarı, trafik tanzim ve bilgi levhaları” son yıllarda silahlı kişilerin hedef tahtası haline geldi. 

Karayolları 36'ncı Şube Şefi Mehmet Şair, 2005 yılında karayollarında kurşunlanmak suretiyle delik deşik hale getirilen 860 adet levhayı değiştirmek zorunda kaldıklarını belirterek, “Bir adet karayolu levhasının bugünkü maliyeti 100 YTL'nin üzerinde. Karayollarımızdaki bu değişikliğin kurumumuza maliyeti geçtiğimiz yıl yaklaşık 86 bin YTL oldu. Bu yılın ilk 9 aylık döneminde de karayollarındaki levhaların hedef tahtası haline gelmesi yüzünden 710'unu değiştirilerek yenilenmek durumunda kaldı. Milli servetimiz heba oluyor. Bu yılın ilk 9 aylık devresinde, yenilenmek zorunda kalan trafik levhalarının maliyeti ise 71 bin YTL'ye ulaştı. Karayollarındaki levhalara verilen zararlar bununla da sınırlı değil. Son bir ay içerisinde 5 levha da yerinden sökülerek kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından çalındı. Bu levhalar milletindir. Kurşunlayan ve çalanların Türkiye'nin her yerinden 159 nolu ücretsiz olarak hizmet veren telefona ihbar etmesi vatandaşlık görevidir” dedi. 

Mehmet Şair şöyle devam etti: "Karayollarında, trafik akışını ve güvenliğini sağlayan tehlike uyarı, trafik tanzim ve bilgi levhalarımızın zaman zaman kurşunlanarak anlamını yitirdiğini görüyoruz. Oysa, sürücülerin can simidi olan levhaların kurşunlanması ya da üzerlerine yazı yazılması sonucu bu levhalar görev yapamaz hale gelmektedir. Bu yüzden gerekli uyarıyı yapamayan levhalar, bölgede sık sık trafik kazaların yaşanmasına sebep olmaktadır. Bunun yanında çalınan, kurşunlanan ya da çarpma sonucu hasar gören levhalar milli ekonomimize büyük yük getirmektedir. Karayolları olarak olayın mali boyutuna bakmamakla birlikte, o levhaların eksikliğinden dolayı meydana gelen trafik kazaları ve bu kazalarda kaybettiğimiz insanlarımız, sakatlarımız ve ortaya çıkan mali bilançoyu düşünüyoruz. Bu açıdan, vatandaşlarımızı biraz daha duyarlı ve bilinçli olmaya davet ediyoruz.”
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 16:16:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hasan IP: 82.75.177.xxx Tarih : 4.10.2006 17:03:55
ZIRHLI LEVHA DiKiN SIZDE KURSUN GECIRMEZ...