4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kızlarını dövdürmek için adam tuttu

Konya'da yaklaşık 2 ay önce bir eve giren maskeli ve sopalı kişiler tarafından darp edilen 3 bayanın dövülmesi olayının azmettiricilerinin, anne ve babaları olduğu iddia edildi.

Anne ve babanın, söz geçiremediği kızlarının gözünü korkutmak için 2 kişiyi tuttuğu ve dövdürdüğü öne sürüldü. 

Edinilen bilgiye göre, olay 25 Aralık 2006 tarihinde saat 13.00 sıralarında merkez Karatay İlçesi Babı Aksaray Mahallesi Esirzade Sokak Çalışkan Apartmanı Kat 1 No 37/1'de meydana geldi. Ailesiyle birlikte yaşayan Ünzüle K. (20), Nilgün K. (17) ile arkadaşları Zuhal P. (30), evde anne ve babalarının olmadığı saatlerde eve giren maskeli ve sopalı 2 kişi tarafından darp edilerek hastanelik edildi. 

Saldırgan şahıslar daha sonra 2 kız kardeşin cep telefonlarını alarak kayıplara karışmıştı. Olayı araştıran Cinayet Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, anne Nigar K. (45) ile baba Şükrü K.'nın (47) ifadesine başvurdu. Olayı aydınlatmak için araştırmaları derinleştiren polis, sürekli bilgi almak için gittikleri evde anne ve babanın daha fazla bilgi vermekten kaçınmaları ve daha fazla bizi rahatsız etmeyin demeleri üzerine durumdan şüphelendi. Polis, özellikle çok soğukkkanlı davranan ve bilgi vermekten kaçınan baba Şükrü K.'yı takibe aldı. Şükrü K.'nın daha önce birlikte çalıştığı Hüseyin A. (26) ile sürekli görüştüğü ortaya çıktı. 

Alınan arama kararıyla birlikte Hüseyin A.'nın kaldığı eve baskın düzenleyen polis, evde olay günü kızlardan alınan cep telefonlarından birini ele geçirdi. Sorguya alınan Hüseyin A, Şükrü K.'nın kendilerinden kızlarını dövmeleri istediğini ve olayı arkadaşı Doğan Y. (25) ile birlikte gerçekleştirdiklerini itiraf etti. Doğan Y.'nin evinde yapılan baskında da ikinci cep telefonu ele geçirildi.

PLANI EVDE YAPTILAR
İddiaya göre, baba Şükrü K. barda çalışan kızlarının akşam çıkıp sabah sarhoş geldiklerini ve kızlarına söz geçiremediğini söylediği Hüseyin A.'ya, "Kızlarım sözümü dinlemiyor, gözlerini korkutmak için onları dövmenizi istiyorum" dedi. Bunun üzerine kızların olmadığı bir gün evde buluşan Hüseyin A. ile baba Şükrü K. plan yaptı. Kızlarının yattığı odayı gösteren Şükrü K, kapıyı nasıl açacağını soran Hüseyin A.'ya, "Kapının vidalarını gevşetirim, bir omuz atsan girersin" dedi. Şahıslara 2 adet kar maskesi temin eden baba Şükrü K, eşi Nigar K.'dan aldığı 200 YTL'yi de harçlık olarak verdi. 

Olay günü anne Nigar K. evde bulunan küçük çocuklarını komşuya gidiyorum diye yanına alarak eşine haber verdi. Şükrü K. telefonla aradığı şahıslara evde sadece kızların kaldığını haber verdi. Harekete geçerek apartmana gelen Hüseyin A. ile Doğan Y. kapının önünde maskelerini takarak eve girdi. Daha önceden gösterilen kızların odasına giren şahıslar beraberinde getirdikleri kalın sopalarla kızları darp etmeye başladı. Daha sonra kızlara ait cep telefonlarını alan şahıslar, evden ayrılmadan önce, "Çalıştığınız yerlere dikkat edin, dışarı çıkmayın" diyerek kızları tehdit edip kayıplara karıştı. Maskeleri ve sopaları Konya Adana Karayolu'nda ücra bir yere atan şüpheliler, daha sonra Şükrü K.'yı arayarak gereğinin yapıldığını söyledi. 

Mağdur bayanlar, dün gece ek ifade için geldikleri Asayiş Şube Müdürlüğü'nden çıkışta gözyaşlarını tutamadı. Şüpheliler, "konut dokunulmazlığını ihlal, kasten yaralama ve yağma, adli mercileri yanıltma" suçlarından adliyeye sevk edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2007 Cuma 10:31:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?