4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Konya Meram'da meslek kursu

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi, inşaat sektörüne kaliteli elemanlar yetiştirmek amacıyla kurs düzenliyor. 

Konu ile ilgili Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, Meram Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Nazım Mete ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Ali Çınar'ın katıldığı bir toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, Türkiye'nin çok önemli bir deprem kuşağında yer aldığını belirterek, "Kısa bir süre önce yaşadığımız Körfez depreminde onbinlerce insanımız yaşamını yitirmiş ve ülkemiz 15 milyar doların üzerinde de ekonomik zarara uğramıştır. Şüphesiz sonuçların bu kadar ağır olmasında yapılardaki çok basit işçilik hatalarının da ön planda olduğu ortaya çıkmıştır. İşte bu gerçekten hareketle belediyemiz, inşaat sektörüne sertifikalı ve nitelikli eleman yetiştirmek için bu projeyi hayata geçirmiştir" dedi. 

Konya'nın da deprem riski taşıyan iller arasında olduğunu dile getiren İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Ali Çınar ise, "Konya da deprem riski taşıyan yerleşim yerleri arasındadır. Özellikle kalıpçı ve demir ustalarının çok iyi eğitilmesi gerekmektedir. Bu projenin bu noktada çok faydalı olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu. 

Kursa kaydolmak isteyenlerin Meram Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne başvurabileceği ve kayıtların 15 gün süreceği belirtildi. Kursta kalıp, inşaat demirciliği, duvar örgü, proje okuma, iş sağlığı ve iş güvenliği gibi konularda ders verileceği ve ağırlıklı olarak hafta sonu ve akşamları yapılacağı ifade edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2007 Çarşamba 17:20:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?