4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Konya'da altyapı çalışmaları

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü'nün, mikro tünel sistemiyle kanalizasyon hattı döşeme çalışmaları devam ediyor.

Türkiye'nin altyapısı en gelişmiş kenti olan Konya'da yürütülen kanalizasyon şebekesi yapım çalışmaları klasik kazı çalışması yapılmadan, mikro tünel sistemiyle yerin altından açılan tüneller aracılığıyla döşeniyor. KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Sorgun, kentte Yeni Otogar, Halil Ürün Caddesi'nin kuzeyi, Real, taş ocakları, Yazır Köyü, Bölge Hastanesi ve Buzlukhanı Deresi dahil olmak üzere bu bölgeye kanalizasyon şebekesi yapılmaya başlandığı dönemlerde kullanılan teknolojiyle sıkıntılar giderilemediği için mikro tünel sistemiyle çalışmalara başlandığını vurguladı.

Sorgun, "Mikro tünel sistemi kullanılarak toplam 3 bin 205 metre uzunluğunda yeni şebeke döşenecek. Yapılacak olan yeni şebekenin 1.5 kilometrelik bölümü tamamlanmış, geriye kalan 1.5 kilometrelik bölümü ise yıl içinde tamamlanarak hizmete açılacaktır" dedi.

Kullanılan sistemin özellikle mevcut yol kaplamasını, altyapıyı, yaya ve araç trafiğini etkilemediğine dikkat çeken Sorgun, bu uzunlukta Türkiye'de ilk defa Konya'da mikro tünel sistemiyle kanalizasyon şebekesi yapıldığını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 20 Mart 2006 Pazartesi 14:07:27
Güncelleme :20 Mart 2006 Pazartesi 15:36:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?