4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Konya'da toplum polisi işbaşında

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından pilot illerde uygulanmaya başlayan "Toplum Destekli Polis" uygulaması Konya'da başladı. 

Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan ekiplerin hizmete başlama törenine Konya İl Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri ile emniyet mensupları katıldı. 

Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, emniyet teşkilatının çağı yakalamak için ekipman, personel ve eğitim konusunda dünden daha iyi olma çabası içinde olduğunu belirterek, "Bu nedenle Emniyet Genel Müdürlüğü'müz 25 pilot ilde 'Toplum Destekli Polis' uygulaması başlattı. 3 aydan bu yana çeşitli konularda kurs gören ve yüzlerce polis arasından seçilen arkadaşlarımız artık göreve çıkıyor. Selçuklu ilçesinde bulunan 11 mahallede görev yapacak olan polislerimiz vatandaşların güvenlik konusunda dilek ve taleplerini, varsa eksiklikleri tespit ederek bize iletecek. Biz de gereken yerlerle irtibata geçip sadece güvenlikle ilgili değil her türlü sorunu yetkili mercilerle görüşüp çözmeye çalışacağız. Bu polislerimiz vatandaşla devlet arasında bir köprü görevi görecek" dedi. 

Konuşmaların ardından ekipler Emniyet Müdürü Salih Tuzcu'nun emriyle göreve başladı.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2007 Çarşamba 11:53:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?