3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Lübnan'a Ramazan yardımı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Lübnan'a Ramazan yardımı yapıyor. 5 bin kişilik yardım programını yürütmek ve ön görüşmelerde bulanmak üzere Konya Büyükşehir Belediyesi adına bölgeye bir heyet gönderildi. 

Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Hizmetleri Daire Başkanı Ercan Uslu, Dr. Faik Özdengül ve Dr. Faruk Altınok'tan oluşan Yardım Heyeti, Lübnan Yüksek Yardım Konseyi Başkanı Yahya Riad ve yardımcısı Muhammed Memlük ile görüşmelerde bulundu. Heyet Başkanı Ercan Uslu, yapılan yardımların bölgeye sorunsuz ulaştığını ve şu anda yardımların planlı bir şekilde dağıtıldığını bildirdi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, yaptığı açıklamasında savaş döneminde bölgeye yardım gönderdiklerini ve Konya yardımlarının Lübnan Yüksek Yardım Konseyi ile ortaklaşa mağdur bölgelere ulaştırılarak sorunsuz bir şekilde dağıtıldığını kaydetti. Ramazan ayı dolayısıyla bölgeye ikinci bir yardım heyetinin de gönderildiğini ifade eden Başkan Tahir Akyürek, 5 bin kişiye 1 ay yetecek gıda yardımının ulaştırıldığını sözlerine ekledi. 

Ramazan ayı içinde Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in bölgeye bir ziyaret yapmasının da planlandığını öğrenildi. Konya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Lübnan'a ilk yardım savaşın sürdüğü günlerde gönderilmiş, yardımlar Lübnan Yüksek Yardım Konseyi işbirliğiyle mağdurlara ulaştırılmıştı.
iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2006 Pazar 15:06:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?