4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Okulda şiddette Konya ilk sırada

Konya Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, TBMM bünyesinde oluşturulan Çocuk Şiddetini Araştırma Komisyonunun elde ettiği verilere göre Konya'nın şiddette ilk sırada yer almasının kendilerini üzdüğünü belirterek, bu rakamların şiddet açısından gerçek rakamlar olmadığını iddia etti.


Şahin, yaptığı açıklamada, komisyonun yaptığı araştırma ve elde ettiği verilere göre şiddet olaylarının yaşandığı ilk 20 il arasında Konya'nın 146 olayla birinci sırada yer aldığını söyledi.

Okulda şiddetin önlenmesi için İl Emniyet Müdürlüğü ile ortak bazı çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Şahin, Konya'da okulda şiddetin ülke genelinde nüfusa oranlandığında çok az olduğunu savundu.

TBMM bünyesinde oluşturulan Çocuk Şiddetini Araştırma Komisyonunun elde ettiği rakamların gerçek rakamlar olmadığını iddia eden Şahin, şunları kaydetti:

“Bu rakamın önemli bölümü, en küçük tartışmaların, itişmelerin yaşandığı şiddet dışı olaylardan oluşuyor. Okul yönetimlerine bu konuda daha dikkatli olmaları konusunda sürekli uyarılarda ve önerilerde bulunduk. Onlar da okullarında yaşanan her olayı olay tespit tutanağına yazarak bize ilettiler. Bunlar arasında öğrenciler arasında yaşanan küçük kavgalar, okul bahçesinde yapılan küfür, çelme takma, öğretmen tahtada yazı yazarken iki öğrencinin küçük kural dışı davranışları da yer aldı.”

Bu tür olayların tespit tutanaklarına yazılıp kendilerine ve sonra da Milli Eğitim Bakanlığına gönderildiğini vurgulayan Şahin, “Şiddet biraz daha farklı hadisedir. Bence 146 olayın tamamı boyutları itibariyle şiddet içermiyor. Biz bu konuyu ciddiye aldığımız için bu rakamlar ortaya çıktı” dedi.

2006 YILINDA TOPLAM 55 ADLİ OLAY...

Konya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise kentte 200 ilköğretim, 67 lise bulunduğunu, bu okullarda 185 bin 735 öğrencinin eğitim gördüğünü bildirdi. Yetkililer, 2006 yılında 210 okulda hiç olay meydana gelmediğini belirterek, şu bilgileri verdi:

“2005 yılında okul önlerinde 45 darp, 23 bıçak ve benzeri kesici aletlerle yaralama, 6 tehdit ve hakaret, 2006 yılında ise 36 darp, 12 bıçakla yaralama, 7 tehdit ve hakaret olayı kayıtlara girdi. Ağır yaralanma ya da ölüm olmadı. Çocuklar arasında tartışma yaşanıyor, veli kolundan tutup 'kavga edebilirler çocuğum zarar görebilir' düşüncesiyle şikayetçi oluyor. Bu da adli olay olarak kayıtlara giriyor. Yani 55 adli olayın hepsi önemli şiddet içermiyor.”
HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2007 Salı 11:02:46
Güncelleme :16 Ocak 2007 Salı 16:54:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?