6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Omuzundan vuruldu, anlamadı!

Konya'nın Karapınar İlçesi’nde 18 yaşındaki lise öğrencisi İ.Y., Acar Yaylası’ndaki bir bağ evinde omzundan vuruldu. Kurşunun vücudu girdiğini farkedemeyen İ.Y., sabah saatlerinde fenalaşınca, arkadaşının yardımıyla hastaneye kaldırıldı.

İddiaya göre, Karapınar İlçesi’nde bulunan Hacı Osman Ar Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi İ.Y, arkadaşı işsiz 25 yaşındaki Ahmet Dikmen ile görüştü. Dikmen’in bir arkadaşıyla eğlenmeye yaylaya gideceğini söylemesi üzerine, İ.Y.’ de kendisini almasını istedi. Dikmen, arkadaşı belediye işçisi 32 yaşındaki Sinan Ergüler ile birlikte İ.Y.’yi alarak, Acar Yaylası’ndaki bir tanıdıklarının evine gitti.

Burada alkol almaya başlayan 3 kişiden Sinan Ergüler, yanında getirdiği ruhsatsız tabanca ile oynamaya başladı. Saat 03.30 sıralarında silahın ateş alması üzerine genç kız omzundan yaralandı. İ.Y. kurşunun omzunu sıyırdığını düşünerek, olayı önemsemedi ve yaranınm üzerine kendi imkanlarıyla pansuman yaptı. Olayın ardından ilçe merkezine dönen 3 arkadaş, evlerine gitmek üzere birbirlerinden ayrıldı. İ.Y. de anneannesiyle birlikte kaldığı eve döndü.

Yaklaşık 1.5 saat sonra ağrıları artan genç kız, arkadaşı sınıf arkadaşı B.T.’yi cep telefonundan arayarak yardım istedi. Arkadaşıyla Karapınar Devlet Hastanesi’ne giden İ.Y.’nin omzundan giren kurşunun akciğerine saplandığı anlaşıldı. Genç kız burada yapılan müdahalenin ardından Konya Numune Hastanesi’ne sevk edildi. İ.Y.’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olayın ardından Sinan Ergüler ile arkadaşı Ahmet Dikmen gözaltına alındı. Şüpheliler sorgusunun ardından adliyeye sevk edilecek.

 

Milliyet internet
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2008 Perşembe 16:53:03
Güncelleme :10 Ocak 2008 Perşembe 16:54:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?