4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Pazarcılara AB eğitimi

Avrupa Birliği (AB) standartlarını yakalamak isteyen Konya Pazarcılar Odası, üyelerine yaka kartı taktırarak, tek tip giyindirip, pazarcıların alış-satış eğitimi almasını sağlamayı hedefliyor.
Konya Pazarcılar Odası Başkanı Tahsin Öz, bazı oda üyeleriyle birlikte Avrupa Birliği Bölgesel Kalkınma hibe programı kapsamında kurulan Konya ve Karaman İlleri Kalkınma Birliği (Kon-Kar-Bir) Genel Sekreteri Konya Vali Yardımcısı Yalçın Bulut ile "AB hibe programı" hakkında görüşmelerde bulundu.

Pazarcıların AB standartlarını yakalaması için çalışmalarında yardım talebinde bulunduklarını ifade eden Konya Pazarcılar Odası Başkanı Tahsin Öz, "Pazarcılarımızın tek tip elbise giyip, alış verişlerde müşteriyle sorun yaşamaması için kart takmasını, pazarlardaki yerlerin yazın açık, kışın kapalı hale getirilmesinin yanı sıra müşteri pazarcı eğitiminin verilmesini sağlamak istiyoruz. Bunun için gerekli görüşmelerde bulunarak valiliğimizin desteğiyle proje hazırlayacağız. AB'nin hibe programından yararlanarak bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Bu şekilde de AB standartlarında pazarcılar olacağız" dedi.

Pazarcıların çağdaş, akıllı ve modern bir yaklaşımla hareket ettiğini belirten Kon-Kar-Bir Genel Sekreteri Vali Yardımcısı Yalçın Bulut ise, "Anlatıldığı gibi bir proje hayata geçirildiği takdirde Konya, metropol şehirlerin üç adım önüne geçecektir. Yaka kartından, tek tip elbise yönetmeliğine kadar belirtilin hususlar projelendirerek verildiği taktirde AB hibe fonundan pay alabileceğini düşünüyoruz. Pazarcıların bu düşünceleri bizim reel sektörde AB hibe fonunun nasıl anlaşıldığını ortaya koyuyor, bu memnuniyet vericidir. Şu anda AB hibe programından faydalanmak isteyen belediyeler de var, onlar da çalışmalarını yapıyor. Her geçen gün hareketlenme artıyor. AB hibe fonu sayesinde bir işin maliyetinin yüzde 10'unu öz kaynaklarınızdan karşılıyorsunuz. Geri kalanını fon karşılıyor" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2006 Perşembe 15:48:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?