3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Sahil yolu yatırım dışı

Konya'nın Beyşehir Gölü sahil yerleşim birimlerinden Gölyaka Beldesi'ni de yakından ilgilendiren Yeşildağ-Kurucuova beldeleri arasındaki 22 kilometre mesafeli sahil yolunun, 2006 yılı yatırım programına dahil edilemediği bildirildi. 

Gölyaka Beldesi Belediye Başkanı Rıza Namlı, beldelerinden Beyşehir'e ulaşımı sağlayan, oldukça dar ve virajlı olması nedeniyle iki aracın yan yana geçerken zorlandığı Kurucuova-Yeşildağ beldeleri arasındaki 22 kilometrelik sahil yolu haritasının çizildiğini ve projesinin yapıldığını ancak, 2006 yılı yatırım programına alınmadığını söyledi. 

Yolun 2006 yılı yatırım programına alınamaması konusunda yetkililer tarafından kendilerine söylenen sıkıntının, "mevcut yolların tamamlanamaması" olarak açıklandığını da ifade eden Başkan Namlı, "Maalesef bu yıl da yolumuz bu halde kalacak ama önümüzdeki yıllarda çeşitli platformlarda bu konuyu sürekli olarak dile getireceğiz. Milletvekillerimize, bakanlarımıza söyleyeceğiz. Bu yol yapılana kadar gündemden düşürmeyeceğiz. 3-5 yıl sürse de bu mücadele devam edecek. Başbakanımız'ın bu yollar konusunda da bir sözü var. Belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıda 'Kimse bana yol diye gelmesin, belediye başkanlarımız yollarını yaptırsın' diye konuştu. Biz de yetkili mercilere diyoruz ki, Başbakanımız'ın direktifidir, yollarımızı yapın. Bu sene yatırım programına alınamadı ama hiç olmazsa 2007 yılında mutlaka alınmalıdır diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2006 Cuma 12:17:51
Güncelleme :28 Nisan 2006 Cuma 19:45:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?