4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Sekiz yılda onarıldı

Ödenek yetersizliği nedeniyle 8 yıldır restorasyonu bitirilemeyen Konya'daki 458 yıllık Ulu Cami'nin bakım ve onarımı son 2 yılda ayrılan ödenekle tamamlanarak bayramda ibadete açılacak.

Konya'nın Doğanhisar ilçesinde, 1548 tarihinde Osmanlı Devleti döneminde yaptırılan tarihi Ulu Camii'nin bakım ve onarım çalışmaları sona erdi. Caminin kurban bayramı ile birlikte hizmete gireceği bildirildi. Tarihi caminin restorasyon çalışmalarının Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırıldığını belirten Cami Koruma Derneği Yetkilisi Osman Altuner, Ulu Camii'nin tamamen aslına uygun olarak yeniden restore edildiğini belirtti.

Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç, tarihi Ulu Cami'nin restorasyonuna 1998 yılında başlandığını ifade etti. O yıllardaki ödenek yetersizliğinden dolayı caminin restorasyonunun bu kadar uzadığını belirten Genç, ödemedeki sıkıntılar nedeniyle müteahhitle problem yaşandığını söyledi. Yaşanan aksamalar nedeniyle o müteahhitle yapılan anlaşmanın feshedildiğini anlatan Genç, caminin restorasyonunun başka bir müteahhite verildiğini dile getirdi. Son birkaç yılda ayrılan önemli miktardaki ödeneklerle caminin bakım ve onarımının tamalandığına işaret eden Genç, Ulu Cami'nin kurban bayramında ibadete açılacağı müjdesini verdi.

Osmanlı dönemi tezyinatının (süsleme) güzel örneklerini taşıyan camideki ahşap malzemelerdeki işçilik dönemin en güzel örneklerini yansıtıyor. İç ve dış cepedeki çatlakların tamamamen onarıldığı ahşap çatılı cami, aslına uygun olarak onarıldı.

.
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2006 Pazartesi 15:07:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?