3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Selçuklu Belediyesi'nden halk kütüphanesi

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından yapılan Akşemsettin Halk Kütüphanesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. 

Kütüphanenin açılış törenine, AKP Konya Milletvekili Mehmet Kılıç, Selçuklu Kaymakamı Şükrü Görücü, Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı. Selçuklu Belediyesi tarafından açılan 4. kütüphane olan Akşemsettin Kütüphanesi'nde öğrencilere bilgisayar ve internet kullanma imkanı da sağlanacak. Kütüphanede 3 bin kitap bulunduğunu ve bu sayıyı artıracaklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, ülkemizde Avrupa ülkelerine oranla kişi başına düşen kütüphane sayısının oldukça az olduğuna dikkat çekerek, "Okumanın yaşı yoktur. Her yaşta her insan sürekli okumalıdır. Açılan her kütüphane kötü alışkanlıkların önüne geçmekte ve hemşehrilerimizi okumaya yöneltmektedir. Belediye olarak eğitime büyük önem ve destek vermekteyiz. Kütüphanemizden her yaştan hemşehrimizin faydalanması için geniş bir kitleye hitap edecek eserlerle donattık" dedi. 

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Kılıç da, kütüphaneye 100 kitap bağışlama sözü verdi. Konuşmaların ardından törene katılan davetliler kütüphaneyi gezdi.
.
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2006 Cuma 18:25:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?