3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Şenalp'ten Bekir Coşkun'u kızdıracak ifadeler

Konya Baro Başkanı Hasip Şenalp, Gazteci Yazar Bekir Coşkun'un geçtiğimiz hafta Tempo Dergisi'nde yer alan bir yazısında, baştörtüsü takan vatandaşları salaklıkla nitelendirdiğini söyleyerek "Bekir Coşkun'un asıl kendisi salak" dedi. Şenalp, Coşkun'un kendisini aynada görüp bu açıklamayı yaptığını ileri sürdü.

Konya Baro Başkanı Hasip Şenalp, Baro Odası'nda gündemdeki konular ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Bekir Coşkun'un geçen hafta Tempo Dergisi'nde yayınlanan yazısında başörtüsüyle yaptığı açıklamalara değinen Şenalp, Coşkun'un aydın olmayan ve tek kafalı kesimden geldiğini savundu. Şenalp, "Bekir Coşkun gibi insanlar hayata baktığı zaman doğadaki çeşitliliği ve renkleri göremeyecek kadar kördür. Bekir Coşkun, başörtüsü takan vatandaşlarımıza salak demesiyle kör olduğunu ispatlamıştır. Kendisi bu anlamda gerçek salaklığı yapmıştır.'' şeklinde konuştu.

Boro Başkanı Şenalp, son zamanlarda gayri meşru yollardan para kazanmak isteyen bazı firmaların marka patent dolandırıcılığı yaptığını iddia etti. Konya sanayisinden para kazanmak amacıyla Konya'ya bir çok dolandırıcı firmanın geldiğini ileri süren Şenalp, "Konya'ya gelen patent sahipleri anlaşmalı oldukları bir başka kişinin aracılığıyla o ürünün siparişini veriyorlar. Sonra da patentli firma aynı üretim merkezine kaçak üretim iddiasıyla baskın yapıyor. Firma üretim yapan sanayi kuruluşundan 10 milyar lira alarak şikayetinden vazgeçiyor. Son 20 gün içinde 100'e yakın olay meydana geldi. Her firmaya 10 milyar lira sipariş verildiyse bir ayda 1 trilyon yapar. Bu işlemde en çok sanayiciyi mağdur ediyor.'' diye konuştu.

Konya Sanayicilerine seslenen Şenalp, öyle bir durumla karşılaştıkları anda bu durumu adli mercilere bildirmeleri gerektiğine dikkat çekti. Şenalp, bu konuda çok hassas olacaklarını ifade ederek, 'marka patent dolandırıcılığı' mağduru olan sanayicilerin hukuki savunmalarını yapacaklarını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2006 Salı 15:46:05
Güncelleme :3 Ocak 2006 Salı 15:51:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?