4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Tüp bebek sevinci

Konya'da, özel bir hastaneye başvurmaları sonucu tüp bebek yöntemiyle aynı gün içinde doğum yapan iki kadından biri 15 yıl, diğer 18 yıl sonra anne oldu.

Konya'nın Kadınhanı İlçesi'nde oturan Nimet (38) ve Mithat Şahintepe (38), evliliklerinin 15.yılında da çocuk sahibi olamayınca 10 ay önce Özel Selçuklu Hastanesi'nde tüp bebek yöntemine başvurdu.

Bu yöntemle hamile kalan anne Nimet Şahintepe, dün 3 kilo ağırlığında 48 santimetre boyunda bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Nimet ve Mithat Şahintepe çifti, bebekleri olması nedeniyle çok mutlu olduklarını belirterek, "15 yıl sonra çocuğumuz oldu, çok farklı bir duygu. Çok mutluyuz. Allah (CC) herkesi bebek sahibi yapsın" şeklinde konuştu.

Hastane de aynı yöntemle hamile kalan 18 yıllık evli Aliye Bozkurt'un (28)da aynı gün bebeği oldu. Aliye ve eşi Hasan Bozkurt (40), bebekleri olmadığı için birçok tedavi yöntemi denedi. Buna rağmen bebek sahibi olamayan 18 yıllık evli çift, tüp bebek yöntemine başvurdu. Tüp bebekle hamile kalan anne Aliye Bozkurt da, Nimet Şahintepe ile aynı günde doğum yaptı. Aliye ve Hasan Bozkurt'un da 4 kilo ağırlığında 50 santimetre boyunda bir erkek çocukları oldu.

Özel Selçuklu Hastanesi Tüp Bebek Ünite Sorumlusu Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Çolakoğlu, "Her iki anne de tüp bebekle hamile kaldı ve sağlıklı bir doğum gerçekleşti. Bu ailelerden biri 15, diğeri 18 yıl sonra tüp bebek sayesinde bu mutluluğu yaşadı. Şuanda her iki bebeğinde sağlık durumları

.
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2006 Perşembe 16:56:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?