4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Türk Eğitim-Sen'den şiddete protesto

Türk Eğitim-Sen Konya 1, 2 ve 3 nolu şubeleri, okullarda giderek artan şiddet ve çeteleşmeyi önlemek için bir imza kampanyası başlattı.

Zafer Alanı'nda açtıkları stantta sendika üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Konya 1 No'lu Şube Başkanı Tanfer Ata, eğitim yuvalarının giderek şiddet yuvalarına dönmeye başladığını söyledi. Çocukların eğitiminde aile, okul ve çevrenin önemli etkenler olduğunu da ifade eden Tanfer Ata, "Gelişen teknoloji ve kentleşmeyle birlikte çocuklarımızın çevresi kontrol edilemez bir hale gelmiştir. Gelinen bu noktada, başta medya olmak üzere siyasi erke, emniyet güçlerine ve sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düşmektedir. Yani aile ve okulun yanı sıra, çocuklarımızın çevresinde etkili olabilecek tüm unsurlar sorumluluk almalıdır. Şiddete karşı topyekün bir seferberlik ilan edilmelidir" dedi.

Türk Eğitim-Sen'in konuyla ilgili bir imza kampanyası başlattığını da vurgulayan Ata, "Kampanya sonunda toplanan imzalar, TBMM dilekçe komisyonuna sunulacaktır. Başbakan, Milli Eğitim Bakanı, İçişleri Bakanı, medyanın önde gelen yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarına da şiddete karşı ortak hareket etmek amacıyla mektup gönderilecektir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 15:32:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?