4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Ucuz olunca rağbet arttı

Türk Hava Yolları'nın (THY) ardından Atlas Jet'in sefer düzenlediği Konya'da, yolcu sayısında yüzde 180 artış yaşandı. Konya ve İstanbul arasında karşılıklı yapılan uçuşların sayısı da arttı. 59 YTL'den başlayan fiyatlarla İstanbul'a hava yoluyla gitmeye alışan Konyalılar, İzmir başta olmak üzere bazı büyükşehirlere iç hat seferi düzenlenmesini istiyor.

Özel hava yolu şirketi sayısının artmasıyla yaşanan rekabet ortamı en çok yolculara yararken, şehirlerarası seyahat edecekler de fiyatının uygun olması nedeniyle hava taşımacılığını tercih ediyor. Hava yolu şirketlerinin ülke genelinde yolcu sayısı yüzde 54 arttı. Konya'ya yapılan uçuşlarda da doluluk oranının yüzde 80 olduğu öğrenildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nden (DHMİ) edinilen bilgiye göre, geride bıraktığımız 2005 yılının 6 aylık döneminde Konya'ya gelen uçak ve yolcu sayısında adeta patlama yaşandı. Kasım ayında karşılıklı 232 iç hat, 14 dış hat seferinin düzenlendiği Konya Havaalanı'na 18 bin 342 yolcu gelirken, 2004 yılına oranla, uçuş sayısında yüzde 257, yolcu sayısında da yüzde 198 artış yaşandı. Aralık ayında, 34'ü dış hat olmak üzere 244 karşılıklı seferin gerçekleştiği Konya'ya 21 bin 785 yolcu geldi. Uçuş sayısında yüzde 256, yolcu sayısında da yüzde 153 artış oldu. Aksaray ve Karaman'a gidecek yolcuların da kullandığı Konya Havalimanı'nı 2005 yılında geliş ve gidişler için 168 bin 778 kişi kullandı.

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Hüseyin Üzülmez, Atlas Jet'in Konya'ya sefer düzenlemesi için ilk dönemlerde girişimlerde bulunduklarını hatırlatarak, Pegasus ve Fly Air'in de Konya uçuşlarına başlamasını arzuladıklarını dile getirdi.

Hüseyin Üzülmez, bir şehrin gelişmişlik göstergelerinden birinin de kolay ulaşım olduğunu belirterek, "Konya gelişimini sürdüren bir şehir. Sanayi ve ticaret alanında birçok yatırımcıya ev sahipliği yapacak kapasitede. Konya'yı günübirlik görmek isteyen yatırımcılar sabah ve akşam düzenlenen uçuşlar sayesinde Konya'ya gelip gidebiliyor" dedi.

Hava yolu ile Karaman ve Aksaray'a gideceklerin en yakın şehir olan Konya'ya geldiğini, bu nedenle Konya Havaalanı'nın bir bölge havaalanı olduğunu vurgulayan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Üzülmez, "Konya - İzmir karşılıklı seferlerinin başlaması için THY ve Atlas Jet yöneticilerinden söz aldık. Konyalılar İstanbul'dan sonra en çok İzmir'e gidiyor. İzmir-Konya-Gaziantep, İzmir-Konya-Erzurum gibi karşılıklı seferlerin yapılması için görüşmelerimiz sürüyor. Hava yolu firmaları Konya'daki yoğunluğu görmeye başladı.

egasus ve Fly Air hava yolu şirketlerinin yöneticileri ile görüşmelerimiz sürüyor. Konya ve İstanbul arasında THY ile Atlas Jet sabah ve akşam saatlerinde karşılıklı 2 sefer düzenliyor. İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan yurt dışına gitmek isteyenler için de gece saat 23.30'da Konya'dan İstanbul'a sefer düzenlenmesini istiyoruz" diye konuştu.

Üzülmez, ihracatın artması ile kargo uçaklarının da Konya'ya geleceğini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2006 Salı 11:26:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?