4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Unakıtan'ın damadına para cezası

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın damadı Eyüp Sabri Küçük, 4 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazası nedeniyle yargılandığı davada, 24 bin 300 YTL para cezasına çarptırıldı.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, cipin sürücüsü ve Kemal Unakıtan'ın damadı Eyüp Sabri Küçük'ün avukatı Memduh Oğuz katıldı.

Müvekkili Küçük'ün kazada kusuru olmadığını savunan Oğuz, "Müvekkilim kazayı önlemek için elinden geleni yapmış, ancak önleyememiştir" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Küçük'ün dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına sebebiyet verdiğini ve ikinci derece kusurlu olduğunu bildirdi.

Kusur durumu ve ölü sayısı ile davacıların şikayetinden vazgeçmesini gözönünde bulunduran mahkeme heyeti, Küçük'e önce 3 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Bu cezanın 24 bin 300 YTL para cezasına çevrilmesi, paranın 24 ay taksitle ödenmesi kararlaştırıldı.

Duruşma sonunda Oğuz, müvekkilinin suçsuz olduğunu öne sürerek, verilen karar için temyize gideceklerini belirtti.
A.A
Yayın Tarihi : 12 Mart 2007 Pazartesi 16:51:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet yigit IP: 88.226.87.xxx Tarih : 13.03.2007 00:28:55
ben kaza yapan insanada üzülüyorum ölen insan içinde üzülüyorum gercekten olayın iceriginide bilmiyorum ama ceza aldıgına göre bu şahsın şucu var görünüyor acaba başka bir türk vatandaşının başına gelseydi parayla kurtula bilirmiydi sadece onu merak ettim