4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Vekilin eşinden koca şikayeti

Eski Konya Belediye Başkanı AKP Konya Milletvekili Halil Ürün'ün eşi, karakola giderek "Kocam beni hem aldatıyor, hem de tartışınca beni fena dövdü" diye şikâyet etti.

AKP Konya Milletvekili Halil Ürün'ün eşi Esma Ürün kocasının kendisini bir kadınla aldattığını, bunu tespit ettikten sonra aralarında geçen tartışmada "ciddi şekilde" dövüldüğünü iddia etti. Esma Ürün'ün elinde doktor raporu olmasına karşın milletvekili dokunulmazlığı olan Ürün hakkında soruşturma için TBMM Başkanlığı'nın izni bekleniyor.

'Evrak çantasını attı'
Edinilen bilgiye göre, 7 Mayıs tarihinde Halil Ürün'ün Çankaya'daki evlerinde, eşi ile aralarında "aldatma" kavgası çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Ürün eşi Esma Ürün'ün
kafasına evrak çantası fırlatıp, yumruklayınca kavga karakolda bitti. Darp neticesinde gece geç bir saatte evden çıkan Esma Ürün soluğu evinin yakınlarında bulunan Çankaya'daki bir karakolda aldı. Ürün, karakola giderek olanları anlatıp, tutanakları tutturdu. Kocasının sağ kaşının üzerine ısrarla yumruk attığını belirten Esma Ürün, şikâyet dilekçesinde, "Kocam eski belediye başkanıdır. Şimdi de milletvekili olduğu için dokunulmazlık zırhına büründü. Eşimin uzun süredir bir bayanla ilişkisi olduğunu biliyordum. Ancak yuvamız yıkılmasın diye kendisinden şikayetçi olmayarak sineye çekmiştim. Bunu benden boşanmak için yapmış olabileceğini tahmin ettiğim için böyle davrandım. Eşimin kullandığı cep telefonuna gelen mesajlardan ilişkisi olduğu bayanı tespit ettiğimde, kendisi ile konuşmak istedim. Beni tehdit etti ve 'Git boşanma dilekçesi ver' dedi.

'TBMM'ye de yazılsın'
Tartışma büyüyünce eşinin yerinden kalkarak yanında bulunan evrak çantasını kafasına attığını anlatan Esma Ürün, "Ardından da hırsını alamayarak, hem hakaret ediyor hem de yumrukluyordu. Sağ kaşıma doğru sürekli vuruyordu. Kendisinin milletvekili olduğunu söyleyerek, 'Git nereye şikayet edersen et, bana dokunamazlar' diye de tehdit savuruyordu" dedi.

Doktor raporu da aldı
Ürün, kocasının kendisini darp ederek kendisine zarar verdiğini kanıtlamak içinde doktor raporu almak için Keçiören Adli Tıp Kurumu'na gitti. Ayrıca savcılığın soruşturma yapılabilmesi içinde TBMM'ye yazı yazılmasını şikayet dilekçesinde vurguladı. Bir dönem, kapatılan Refah Partisi'nin Konya Kadınlar Komisyonu başkanlığını yapan Esma Ürün'ün, iş yaşamı da hareketli geçti. Bir dönem kapatılan holdingler arasında ismi geçmişti. 1997'de Sultan Yufkacılık AŞ'yi kuran Ürün daha sonra, 1999'da bu şirketi kapatarak yerine Anser Holding'i kurdu. Avusturya'daki yaklaşık 15 bin kişiden para toplayarak kurduğu holdingle, Konya Sanayi Sitesi'nde yufka ve eriştecilik ticareti yaptı. Holdingin kapısına kilit vurulunca hakkında birçok dava açıldı. 

Savcılık fezlekeyle izin alacak

Esma Ürün kocasının kendisini darp ettiğini kanıtlamak içinde doktor raporu aldı ve savcılığın soruşturma yapılabilmesi için TBMM'ye yazı yazmasını istedi. Ürün'ün şikâyet dosyasını alan karakol, dosya hakkında soruşturma yapılarak dava açılabilmesi için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Başsavcılığın, Konya Halil Ürün hakkında soruşturma yürütmesi ve dava açabilmesi için dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik fezleke hazırlaması gerekiyor. Başsavcılığın hazırlayacağı fezleke daha sonra Adalet Bakanlığı aracılığıyla TBMM'ye gönderilecek.
Meclis'in izin vermesi durumunda soruşturma ve yargılama yapılabilecek.
Sabah
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2006 Perşembe 03:59:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?