3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

"Bataklık" operasyonu

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi tarafından 10 aydır yürütülen bir çalışma sonrasında düzenlenen "Bataklık" adlı operasyonda, suç örgütü kurmak suçundan yakalanan 2'si kadın 41 kişi adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen kadınlardan Birsel T'nin örgütün lider yardımcısı olduğu ve kendisi için şu ana kadar 3 kişinin çete içinde öldürüldüğü iddia edildi.

Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi, bir suç örgütünün bir kaç yıldır faaliyet gösterdiği istihbaratını alarak 10 ay önce araştırmalara başladı. Araştırmalarını tamamlayan polis, 4 gün önce "Bataklık" adını verdiği bir operasyon düzenleyerek liderliğini M.Ç. ve Y.T'nin yaptığı iddia edilen suç örgütüyle alakalı 46 kişiyi gözaltına aldı. 4 gün süren sorgulamanın ardından 46 kişiden 5'i serbest bırakıldı. 2'si kadın 41 kişi ise bugün sabah erken saatte adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen zanlılar yüzlerini gizlerken, bir zanlı, "dört suçsuzu toplamışlar ondan sonra örgüt diyorlar" şeklinde konuştu.

Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak suçundan adliyeye sevk edilen zanlıların dolandırıcılık, gasp, tehdit, adam yaralama, adam öldürme, çek-senet tahsilatı, azmettirme suçlarına karıştıkları iddia ediliyor. Çetenin şu ana kadar 5 milyon YTL haksız kazanç elde ettiği belirlenirken, 100'den fazla kişinin dolandırıldığı ve 50'nin üzerinde şikayetçinin bulunduğu öğrenildi.

Çetenin lider yardımcılığını yaptığı belirlenen Birsel T. için çete içerisinde şu ana kadar 3 kişinin öldürülerek infaz edildiği ileri sürüldü.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2006 Cumartesi 11:20:00
Güncelleme :8 Nisan 2006 Cumartesi 11:29:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?