6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Kaçak akaryakıt operasyonu: 8 gözaltı

Konya polisi tarafından 3 ilde düzenlenen "Dönüşüm" operasyonunda madeni yağları kaçak mazota dönüştürdükleri iddia edilen 8 kişi gözaltına alındı. Bir dolum tesisine yapılan baskında piyasa değeri 80 bin YTL olan bin 46 teneke madeni yağa el konuldu.

Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, 1 yıl süren çalışma sonunda başta Konya olmak üzere Ankara ve Şırnak'ta katkı maddesi kattıkları madeni yağları mazot olarak piyasaya sürdükleri iddia edilen şebekeye operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında Konya'da şebeke lideri olduğu iddia edilen A.A'nın da aralarında bulunduğu 7, Ankara ve Şırnak'ta 1'er kişi olmak üzere 9 kişi gözaltına alındı.

Öte yandan, polis ekipleri, Konya 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir dolum tesisine de baskın düzenledi. Baskında madeni yağların kaçak mazota dönüştürüldüğü dolum tesisinde bulunan piyasa değeri 80 bin YTL olan 40 ton ağırlığında bin 46 teneke madeni yağa el konuldu. Şebekenin çeşitli limanlardan temin ettiği madeni yağları mazota dönüştürdüğü, daha çok kamyon ve otobüs şoförlerine sattığı öğrenildi. Sabah saatlerinde Konya Numune Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler sorgulanmak üzere KOM Şubeye götürüldü.

 

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2008 Cuma 14:39:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?