7
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Ucuz yağ dolandırıcıyı yakalattı

İstanbul'dan Manisa'ya götürmek için aldığı 50 bin YTL değerindeki makine yağını Konya'da ucuza satmaya çalışan bir kişi yakalandı.

İddiaya göre, kamyon şoförlüğü yapan Ali G. (38), İstanbul'dan Manisa'ya götürmek için 50 bin YTL değerinde 18'er kiloluk bin kutu yağı kamyona yükletti.

İstanbul'dan Manisa yerine, sahte irsaliye düzenleyerek Konya'ya gelen Ali G. bazı kişilerle görüşüp yağları ucuza satmaya çalıştı.

Bu sırada polis, "Ucuza yağ satılıyor, yağlar veya kamyon çalıntı olabilir" ihbarı üzerine harekete geçti. Yaklaşık 18 saat takip edilen Ali G.'nin bazı kişilerle görüşerek yağları satmaya çalıştığını tespit eden polis, Ali G.'nin Konya'da yağları satamayınca Adana'ya yola çıkması üzerine harekete geçti. Yakalanan Ali G. gözaltına alındı.

Cebinde sadece 9 YTL'si olduğu öğrenilen şüphelinin, 16 kutu yağı parası olmadığı için yakıt deposuna boşaltarak yakıt olarak kullandığı ortaya çıkarken, diğer yağları da satmak için müşteri aradığını itiraf ettiği öğrenildi. Şüphelinin benzer 5 suçtan sabıkası olduğu ve 6 yıldır 2 ayrı suçtan da arandığı öğrenildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 14:16:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?