3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

36 kişi adliyede

Konya, Mersin, Aydın, Denizli, Isparta ve İstanbul'da ortaklaşa düzenlenen "Altın Vuruş" operasyonunda çeşitli suçlara karıştıkları ve Sedat Peker ile bağlantısı oldukları iddia edilen 67 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 36'sı Konya ve Aydın'da adliyeye sevk edilirken, diğerleri serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, Sedat Peker ile bağlantılı oldukları iddia edilen kişilerin yakalanması için 4 gün önce Konya, Mersin, Aydın, Denizli, Isparta ve İstanbul'da ortaklaşa operasyon düzenlendi. Operasyonlarda Seyit Mehmet Y. ve Ejder B. ile birlikte Konya merkezde 47, Konya'nın Ilgın İlçesi'nde 10, Aydın'da da 6, Denizli, Mersin, Isparta ve İstanbul'da da 1'er kişi olmak üzere toplam 67 kişi gözaltına alındı. Aydın hariç diğer illerde gözaltına alınan kişiler, Konya İl Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Gözaltına alınanlardan 36'sı ifadesi alındıktan sonra savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, 31'i Konya'da, 5' i ise Aydın'da adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk sırasında, polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. Operasyonla ilgili Endüstri Holding'in eski Başkanı Mustafa Ertekin ile Hüyük İlçesi'nin Göçeri Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Ö'nün de yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.


.
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2006 Cuma 13:01:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?