4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

45 kişi adliyeye çıkarıldı

Konya'da düzenlenen egzos operasyonunda sahte imza ve mühürlerle araçların muayenesi yapılmış gibi sahte belge düzenledikleri iddiasıyla gözaltına alınan 45 kişi adliyeye çıkarıldı. Şahıslarla birlikte çok sayıda dosya adliyeye getirilirken, yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Konya'da bazı sigortacıların evrakta sahtecilik yaptığı bilgisini aldı. Bazı sigortacıların gerçekte muayenesi yapılmamış araçları, sahte imza ve mühürlerle belge hazırlayarak muayenesi yapılmış gibi gösterdikleri ihbarını alan emniyet güçleri, sigortacılara yönelik yaklaşık 6 ay süren bir çalışma gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalar neticesinde düzenlenen operasyonda özellikle LPG araçların işlemlerini yaptıkları öne sürülen 45 kişi gözaltına alındı.

Yakalanan şahıslarla ilgili ilk olarak çok sayıda dosya polis ekipleri tarafından adliyeye getirildi. Daha sonra iki polis otobüsü ile getirilen sanıklar yoğun güvenlik önlemleri altında Konya Adliyesi'ne çıkarıldı. Şahıslar arasında Konyaspor eski Başkanı E.C ile Endüstri Holding'in üst düzey yöneticilerinden H.A'nın bulunması dikkat çekti. Şahıslar hastaneye getirilirken geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

Sahte belge düzenleyen sigortacılara yönelik operasyonun devam ettiği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2006 Salı 14:51:44
Güncelleme :3 Ocak 2006 Salı 15:56:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?