3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

60'lık tekvandocunun kahramanlığı

Konya'da bir eve girmek isterken apartman sakinleri, tarafından fark edilince kaçmaya başlayan hırsız, girdiği evde bulunan kadını silah zoruyla rehin alınca, salonda oturan 60 yaşındaki tekvandocu eşi tarafından etkisiz hale getirildi. Kendisini etkisiz hale getiren ev sahibine ateş eden hırsızı polisler kıskıvrak yakaladı. 

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır'dan Konya'ya hırsızlık yapmaya gelen 3 şahıs, merkez Selçuklu İlçesi Feritpaşa Mahallesi'nde bir eve girmeye çalışırken apartman sakinleri tarafından fark edildiklerini anlayınca kaçmaya başladı. Olayla ilgili ihbarı alan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, olay yerine giderek araştırma başlattı. 

Yapılan araştırmada şahısların birinin eşkalini belirleyen ekipler, şahısların 07 GU 088 plakalı otomobille kaçtıklarını tespit etti. Bu doğrultuda çalışmalarını yoğunlaştıran Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 07 GU 088 plakalı otomobili merkez Selçuklu İlçesi Hulusi Baybal Caddesi üzerinde park halinde buldu. 

Aracının yanına gelen Mehmet Şirin O. (22), otomobil etrafında gizlenerek bekleyen polis ekiplerini görünce kaçmaya başladı. Yaşanan kovalamaca belinden çıkardığı silahla polislere de ateş eden Mehmet Şirin O, Nişantaşı Mahallesi Tamer Sokak'ta bulunan Elvan Sitesi'ne girdi. Birinci katta oturan Ömer Arıcı'nın zilini çalan Mehmet Şirin O. kapının açılmasıyla birlikte elindeki silahla eve daldı. 

Kapıyı açan Hatice Arıcı, "Sen kimsin" diye sorduğu Mehmet Şirin O, "Polisler beni takip ediyor. Beni hemen saklayın, eğer ele verirseniz sizi vururum" diyerek tehditte bulundu. Bunun üzerine korkuya kapılarak çığlık atan Hatice Arıcı'nın sesini duyan eşi Ömer Arıcı, odaya girdiğinde eli silahlı şahısı gördü. 

Mehmet Şirin O'ya evden çıkmasını söyleyen Ömer Arıcı, şahsın çıkmaması üzerine boğuşmaya başladı. Boğuşma esnasında şahısın ateş etmesiyle yere yatan Ömer Arıcı, ardından kucakladığı Mehmet Şirin O'yu dışarıya attı. Bu sırada eve gelen polis hırsızı kıskıvrak yakaladı. 

Yaklaşık 40 yıl önce tekvando eğitimi aldığını belirten Ömer Arıcı, "Aniden zil çaldı, kapıyı hanım açtı. Adamın biri içeriye girdi. Bizim hanım sen kimsin deyince, 'Polisten kaçıyorum beni sakla' dedi. O sırada ben de televizyon izliyordum, hemen kalktım sen kimsin diye sorunca salona doğru kaçmaya başladı. Çıkmak istemedi ve direndi. Ben de kucaklayıp boğuşmaya başladım. Bu arada silahını çekince sakin ol dedim ama o ateş etti, ben de yere yattım. Allah'tan polisler hemen yetişti" dedi. 

Daha önceden çok sayıda hırsızlıktan sabıkası olduğu öğrenilen Mehmet Şirin O, sağlık kontrolü için getirildiği Konya Numune Hastanesi'nde polislere güçlük çıkarttı. Mehmet Şirin O. sağlık kontrolünün ardından Asayiş Şubesi Hırsızlık Bürosu'na götürülürken, kaçan diğer 2 şahısın yakalanması için çalışmalar sürüyor. Hırsızlık olayında mağdur olan ve Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelen Yusuf Karagöz ise hırsızların bu kadar çabuk yakalanacağını tahmin etmediğini belirterek, polislere teşekkür etti. 

Yakalanan şüpheli hakkında yapılan çalışmalarda, Konya'da 6 ayrı ikametten hırsızlık olayına karıştığı tespit edildi. Yine şahsın kullandığı 07 GU 088 plakalı otomobilde yapılan aramada ise 2 adet tabanca, 110 adet tabancalara ait mermi, çok sayıda ziynet eşyası, 2 adet cep telefonu, 1 adet dürbün, 3 adet saat, çok sayıda kıyafet ve kozmetik ürünü, döviz, ayakkabı ile çok sayıda hırsızlıkta kullanılan malzeme ele geçirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 14:13:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?