4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Altunbaş'a gözaltı

Konya, Denizli ve Mersin'de yapılan ‘Altın vuruş’ operasyonuyla ilgili zanlıların yargılandığı Adana Ağır Ceza Mahkemesi'nin talebi üzerine Konya polisi, aralarında İslami sermayeli Endüstri Holding Başkanı Ali Altunbaş'ın da bulunduğu 10 kişiyi gözaltına aldı. 

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinasyonuyla 3 Ocak 2006'da Konya, Denizli, Mersin ve Aydın'da Sedat Peker’le bağlantısı olduğu ve liderliğini Mehmet Seyit Yüksel’in yaptığı öne sürülen organize suç örgütüne yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. ‘Altın Vuruş’ adı verilen operasyonda 37 kişi gözaltına alındı. 

Operasyonlar sonuca açılan davada zanlıların yargılanmasına Adana Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Davaya bakan mahkemenin kararı doğrultusunda Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Orgnaize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Endüstri Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Altunbaş’ın da aralarında bulunduğu 10 kişiyi gözaltına aldı. Polisin, Endüstri Holding’in eski yönetim kurulu başkanı Mustafa Ertekin’i de aradığı öğrenildi. 

Konya Numune Hastanesi’ne sağlık kontrölü için getirilen zanlıların Adana Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderileceği, polisin diğer illerde de gözaltına aldığı kişiler olduğu öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 11:35:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?