6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Banka hesaplarını virüs mü boşalttı?

İnternette bankacılık işlemleri sırasında şifre bilgilerini çalan ve Windows işletim sisteminde faaliyet gösteren bir virüsün Konya'da çoğunluğu öğretmen olmak üzere birçok kişinin hesabını boşalttığı ileri sürüldü.

Öğretmen ve bazı kamu kurumunda çalışanlar, banka hesaplarındaki paralara ulaşamamaları üzerine hesaplarının bulunduğu bankaların şubelerine başvurdu.

Yapılan incelemede banka hesaplarının Windows işletim sisteminde faaliyet gösteren bir virüs tarafından boşaltıldığı tespit edildi.

Bir bankanın Konya şubesi müdürü, sadece kendi şubelerinde hesabı olan 7 kişinin hesabından para çekildiğini belirterek, "3 kişinin parası geri ödendi. Diğerlerinin incelemesi sürüyor. Konya'da birçok kişinin hesabından aynı şekilde para çekildiği bilgisine ulaştık. İncelemeler sürüyor. Sayı konusunda bir netlik yok. Sadece Konya'da değil ülkenin birçok yerinde benzer sorun var" dedi.

Şube müdürü, tüketicilerin mail adreslerine bankadan geliyormuş gibi gösterilen elektronik postalara itibar etmemelerini isteyerek, "Hiçbir banka mail adresine şifre değişikliği ile ilgili bilgi göndermez. Ayrıca internet bankacılığında çok dikkatli olunmalı" diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 14:40:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?