7
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Banka soygunu zanlıları adliyede

Konya'nın Beyşehir ilçesinde dün öğle yemeği arasında bir banka şubesini soyduğu iddia edilen biri eski banka güvenlik görevlisi olan 2 zanlı, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Antalya Caddesi üzerindeki bir banka şubesinde 2007 yılının Temmuz ayında 15 gün güvenlik görevlisi olarak çalıştıktan sonra ayrılan ve bankanın giriş kapısının anahtarını kopyalatarak 6 ay sonra şubeyi soyduğu iddia edilen şahıs ve arkadaşı, Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamalarının ardından Beyşehir 1 No'lu Sağlık Ocağı'nda sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Ekip otosu içinde üzerine çelik yelek giydirilerek sağlık ocağına getirilen zanlılar, daha sonra Beyşehir Adliyesi'ne getirildi.

Zanlılar adliye girişinde soğukkanlı davranışlarıyla dikkat çekerken, gazetecilerin "pişman mısınız" şeklindeki sorularına cevap vermedi. Zanlıların verdiği ifade doğrultusunda polis tarafından gözaltına alınan ve hırsızlık olayını bildiği halde güvenlik güçlerine bildirmediği suçlaması yöneltilen Ö.A. da, ayrı bir ekip otosuyla getirildiği sağlık ocağında sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Ö.A.'nın zanlılardan alacağı olduğu ve bunun için zanlılarla bir araya geldiği, paranın yerini de sonradan öğrenmesine ve suçluları bildiği halde güvenlik güçlerine durumu bildirmediği ileri sürüldü.

Kopya anahtarla öğle molası sırasında banka şubesinin kambiyo bölümündeki çekmeceli etejer kasayı kilitli olması nedeniyle açamadıkları için yüklenerek götüren zanlılardan bankanın eski güvenlik görevlisi olduğu belirtilen V.A. (27) ile arkadaşı K.Ö. (30), çaldıkları kasayla birlikte polis tarafından olaydan 7 saat sonra yakalanmıştı. Zanlıları yakaladıktan sonra çalınan paraların peşine düşen polis, Beyşehir-Konya karayolunun 16. kilometresinde Üçpınar köyü yakınlarında bir trafik levhasının önündeki araziye çanta içerisinde gömülen paraları ele geçirmişti.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 16:25:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?