7
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Bankayı 1.5 milyon YTL dolandırdılar

Konya'da bir çiftin, bilgisayar programcısının yardımıyla 50 adet otomobil almış gibi görünüp, iki bankayı 1.5 milyon YTL dolandırdığı ortaya çıktı.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi Mali Büro Amirliği ekipleri, bir bankanın müfettişinin incelemesinin ardından gelen şikayet üzerine 3 ay süren bir araştırma yaptı. Yapılan araştırmada bir otomobil firmasının yetkilisi M.İ. ile eşi D.İ.'nin bayide satmış oldukları otomobillere sahte belgeler düzenleyerek iki ayrı bankadan kredi aldıklarını belirledi.

Araştırmayı derinleştiren polis, evli çiftin bu yöntemle 50 otomobil üzerinden, yaklaşık 1.5 milyon YTL bankaları dolandırdıklarını ortaya çıkartarak operasyon yaptı. Operasyonda, karı koca ile sahte belgelerin hazırlanması için program hazırlayan Ö.Z. gözaltına alınırken, 47 kişinin de bilgisine başvuruldu.

Öte yandan, soruşturma kapsamında açığa alınan ve geçtiğimiz günlerde intihara teşebbüs eden banka müdürü P.E.'nin de bilgisine başvurulup ifadesi alınan şahıslar arasında bulunduğu bildirilirken, önümüzdeki günlerde bu şahıslar hakkında da dava açılacağı öğrenildi. Karı koca ile bilgisayar programcısı 3 kişi ise nitelikli dolandırıcılık suçundan Konya Adliyesi'ne sevk edildi. Polislerin de imzaları taklit edilerek hazırlanan çok sayıda evrak savcılığa teslim edildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 15:51:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?