6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

'Ben öldürmedim' dedi, 15 yıl ceza yedi

Konya'da bir kişiyi "çakal" dedi diye öldürdüğü iddia edilen zanlı, karar duruşmasında cinayeti işlediğini iddia ettiği iki kişinin ismini verdi. "Ailemi öldürmekle tehdit ettiler, ben de suçu üstlendim" diyen zanlı, 15 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davası karar duruşmasına, tutuklu sanık Hüseyin S., maktül yakınları ve taraf avukatları katıldı. Tüm delillerin tamamlandığını ve görgü tanıkların dinlendiğini ifade eden mahkeme heyeti, karar vereceklerini belirterek savcının mütalaasını istedi. Savcı mütalaasında, sanığa TCK 81/1 (kasten adam öldürme) ve 6136 sayılı kanuna muhalefetten ceza verilmesini ve cezanın TCK 29. (tahrik) ile 62. maddeleri uygulanarak indirilmesini istedi.

Müşteki avukatları savcının tahrik ve iyi hal nedeniyle cezasının indirilmesine karşı verdiği mütalaayı kabul etmediklerini, sanığın kasten adam öldürme suçundan hüküm giymesini istediklerini söyledi. Sanık avukatı ise müvekkilinin cinayeti işlemediğini, bununla ilgili delilleri mahkeme heyetine sunduklarını, mahkemenin karar vermesi durumunda tüm iyi hallerin uygulanarak tahliyesine karar verilmesini talep etti.

"YEMİN EDERİM BEN ÖLDÜRMEDİM"

Taraf avukatlarının esasa ilişkin savunmalarını yapmasının ardından söz alan sanık Hüseyin S., "Cinayeti ben üstlendim doğrudur. Fakat dinim, şerefim ve ailem üzerine yemin ederim ki cinayeti ben işlemedim. Olay günü ben başka bir yerdeydim. Baz istasyonlarında cep telefonumun nerede olduğu belirlidir. Cinayeti üstlenmem için ailemi öldürmekle tehdit ettiler. Tehdit edenler de cinayeti işleyenler de M.Y. ile M.K. idi. Ben suçumu itiraf etmem durumunda bunlar öldürecekti. Bugün bunları anlatırken bile korkuyorum, çünkü aileme zarar verebilirler. Bu yüzden aileme koruma sağlanmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığın cinayeti işlemediğini söylemesinin hemen ardından duruşmaya ara verdi. Mahkeme başkanı ile üyeleri bir süre görüştükten sonra tekrar sanık ve taraf avukatlarını salona alarak kararını açıkladı. Mahkeme Başkanı Nehir Önal, sanık Hüseyin S.'ye suçunu sabit bulduklarını belirterek, ilk önce müebbet hapis cezası, bu cezayı 29. maddeyi uygulayarak 18 yıla, mahkemedeki iyi halden dolayı da cezayı 15 yıla indirdiklerini, ruhsatsız silah taşımaktan da 10 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.

18 Temmuz 2007 tarihinde saat 23.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Uluırmak Burhandede Mahallesi Karaman Caddesi üzerinde Ali Tor isimli şahıs cadde ortasında kurşunlanmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olayın çözülmesi için araştırma yapan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği dedektifleri, çevredeki vatandaşların bilgisine başvurarak kaçan şahsın eşkalinden Hüseyin S.'yi belirledi. Kimliği tespit edilen şahıs, cinayet büro ekipleri tarafından merkez Karatay ilçesi Şerafettin Caddesi üzerinde yakalanmıştı.

Hüseyin S. polise verdiği ilk ifadesinde, "Ali Tor'un market işleten bir kadına küfür ettiğini gördüm. Yolda aynı şahsı görünce uyarmak istedim. Bana sen karışma 'çakal' diye hakaret ederek küfür etmeye başladı. Elini beline atınca, ben de belimdeki ruhsatsız tabancamı çektim ve bir el ateş ettim, daha sonra tekrar elini beline atınca bir el daha ateş ettim öldürdüm" demişti. Hüseyin S.'nin üzerinde de olayda kullanılan ruhsatsız tabanca ele geçirilmişti.

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 13:41:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?