3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Cepte hırsızlık davası

Tüketiciler Birliği Konya Şubesi, "yasanın verdiği görevi yapmayarak cep telefonu hırsızlığını engellemedikleri" gerekçesiyle Telekomünikasyon Kurumu (TK) yöneticileri hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Tüketiciler Birliği Konya Şubesi Yönetim Kurulu ve Hukuk Komisyonu Üyesi Av. Önder Özer, Konya Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği suç duyurusuyla ilgili dilekçede Telekomünikasyon Kurumu Başkan, Kurul Üyeleri ve ilgili yardımcılarının görevi ihmal ve kötüye kullanma suçunu işlediklerini ileri sürdü.

Avukat Özer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, çok fonksiyonlu ve pahalı cep telefonlarının hırsızların iştahını kabarttığını belirterek, “Bu alanda yapılan yasal düzenlemeyi hayata geçirmesi gereken Telekomünikasyon Kurumu, görevini yapmamaktadır. Çalınan cep telefonlarıyla ilgili olarak tüketici hemen savcılıklara suç duyurusunda bulunuyor. Savcılıklar ise 5392 sayılı kanun 25/d maddesi gereğinde görevli olmadıkları için ‘görevsizlik’ kararı vermekteler. Savcılık kararı üzerine tüketici TK’ya müracaat ediyor. Ancak TK yasal görevini yerine getirmeyip tüketiciyi savcılığa yönlendiriyor. Tüketici pes etmek zorunda kalınca da hırsızlara gün doğuyor” dedi.

“ÜLKE EKONOMİSİ BÜYÜK ZARAR GÖRÜYOR”

Telekomünikasyon Kurumu’nun, bu konudaki toplumsal beklentiyi adeta görmezlikten geldiğini savunan Özer, “Kurum, 5392 Sayılı Telsiz Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’unla kendisine verilen görevi yapmadığı yetmezmiş gibi www.tk.gov.tr adresindeki, 'Düzenlemeler' başlıklı bölümde ilgili 5392 sayılı kanuna bile yer vermeyerek tüketicileri mağdur etmektedir. Kurumun bu sorumsuz davranışı hırsızların iştahını kabartırken, tüketicinin kişisel ekonomisi ve büyük çoğunluğu ithal olan cep telefonları yüzünden ülke ekonomisi büyük zarar görmesine neden olmaktadır” dedi.

“TK YASAL GÖREVİNİ YERİNE GETİRMİYOR”

Özer, ilgili yasanın çalınan cep telefonlarının sahibi tarafından Telekomünikasyon Kurumu’na yazılı olarak bildirilmesini, çalınan numaranın elektronik sistem aracılığıyla tespitinden sonra kurum tarafından, savcılıklara suç duyurusunda bulunulmasını öngördüğünü hatırlatarak, “Yerine getirilmeyen bu yasal görev nedeniyle kurum yetkilileri hakkında (görevi ihmal ve kötüye kullanma) iddiasıyla haklarında suç duyurusunda bulunduk. Bundan sonrasını yargı çözecektir” dedi.
anka
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2006 Pazartesi 14:37:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?