4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Dedeye dayak iddiası

Konya'da bir kişinin, 1 yıl önce annesini ve kız kardeşini öldüren babasının bugün cezaevinden tahliye olmasına sevinen dedesini adliye önünde dövdüğü iddia edildi. 

Geçtiğimiz yıl Eylül ayı başında merkez Meram İlçesi Aziz Mahmut Hüdayi Caddesi'nde, Mustafa Özerkekoğlu (50), karısı Havva Özerkekoğlu ve kızı Mesude Nur Özerkekoğlu'nu tabancayla vurarak öldürdü. Avukatıyla birlikte Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu'na giden Mustafa Özerkekoğlu, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Devam eden davada bugün duruşması olan Mustafa Özerkekoğlu mahkemece psikolojik sorunlarından dolayı tahliye edildi. Bu sırada adliye önünde bu duruma sevinen Mustafa Özerkekoğlu'nun babası Yakup Özerkekoğlu (79) ve kız kardeşi Zehra Seven (33) adliyeye geldi. İddiaya göre, duruşmayı takip eden Mustafa Özerkekoğlu'nun oğlu Fatih Özerkekoğlu ise, duruşmanın ardından tahliye kararına sevinen dedesini darp etti. Yakup Özerkekoğlu, ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılırken, Fatih Özerkekoğlu adliyeden ayrıldı. 

Hastaneye kaldırılan babasının ardından hastaneye gelen kızı Zehra Seven, ağabeyinin 1 yıl önce karısını ve kızını öldürme suçundan cezaevine girdiğini belirterek, "Ağabeyim karısı ve kızını öldürdüğü için 1 yıldır cezaevinde yatıyordu. Mahkeme 3-4 ay önce rapor almak için ağabeyimi İstanbul'a gönderdi. İstanbul'dan ağabeyime rapor alındı. Bugün de ağabeyimin mahkemesi vardı. Ağabeyimin çıkarıldığı mahkemece tahliyesine karar verildi. Bunu duyan oğlu ve benim yeğenim Fatih çılgına döndü. Babasının tahliye olmasını istemiyordu. Biz de mahkeme çıkışı adliyeye gittik. Duruşmayı takip eden ve adliyeye gelen Fatih ağabeyimin tahliyesine sevinen babamı adliye önünde darp etti" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2006 Salı 17:40:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?